Victoria se te dni sladko nasmiha vsem, ki so bili prepričani, da ji bo spodletelo. Foto: EPA
Victoria se te dni sladko nasmiha vsem, ki so bili prepričani, da ji bo spodletelo. Foto: EPA

Njen oblikovalski prvenec so modni kritiki lani večinoma raztrgali, tokratna predstavitev kolekcije pa je naletela na pozitiven odziv. V svojem članku v Daily Telegraphu jo je pohvalila tudi ugledna kritičarka Hilary Alexander.

V drugi kolekciji se je Victoria spet posvetila obliki peščene ure, strogega videza oblačil s poudarkom na ramenih, kratkim oblekicam iz raztegljive volne, koktajlovski opravi in plaščkom z kovinskimi dodatki.

Čeprav so kritiki zmajevali z glavami, je Victorijina prva zbirka, sestavljena iz 400 kosov oblačil, popolnoma razprodana, druga kolekcija pa bo proizvedena v dvakrat večjem številu. Vse obleke so bile izdelane v Londonu, razen najrazkošnejše - črne obleke, ki ima le en rokav, sešit pa je bil v Indiji.

Posh Spice pa se je popolnoma ogradila od prevladujočih modnih smernic, saj se je odločila za oblačila, ki poudarjajo ženski seksapil. Poskušala je namreč oblikovati oblačila, ki bodo aktualna več kot le eno samo sezono. In cena? Med 1.000 in 7.000 evrov za kos!