Karl Lagerfeld je imel med hujšanjem pred očmi Slimanove kreacije, ki jih zdaj z veseljem nosi. Foto: EPA
Karl Lagerfeld je imel med hujšanjem pred očmi Slimanove kreacije, ki jih zdaj z veseljem nosi. Foto: EPA
Hedi Slimane za Dior
Pete Doherty
Nemirni Pete Doherty je eden Hedijevih najboljših prijateljev. Foto: EPA

Hedi Slimane je glavni oblikovalec moške mode pri znameniti francoski modni hiši že od leta 2000.

Prav lahko pa se zgodi, da Slimanova pogajanja z Diorjem o podaljšanju njegove pogodbe ne bodo uspešna. 38-letni Parižan je v Parizu tudi tokrat navdušil - v prvi vrsti na Diorjevi modni reviji so sedeli tudi Elton John in njegov partner David Furnish ter Karl Lagerfeld, ki je nekoč priznal, da je shujšal ravno zato, da se lahko "stlači" v Hedijeve ozke kreacije.

Ko ozko postane še bolj ozko
Manekeni v zelo ozkih kavbojkah in usnjenih jaknicah so spominjali na rockovske zvezdnike iz divjih 60. in 70. letih. "Androgino," so si prikimavali gledalci po koncu revije, ki je modno ozaveščene diorjevce "obvestila", kaj bodo nosili prihodnjo pomlad in poletje.

Dobrega konja se ne menja!
Slimanova pogodba z Diorjem se je iztekla, vodilni pa se zdaj obotavljajo in sprenevedajo, piše francoski tisk. Pri Diorju, kjer zadeve še ne želijo komentirati, naj bi celo že stopili v stik s potencialnimi Slimanovimi nasledniki. "To bi bila velika napaka. Vsi mislijo, da so danes vsi nadomestljivi. Ne strinjam se. Nekateri oblikovalci imajo preprosto nekaj več. Znajo povezati stvari in jim vdihnejo duše," meni eden izmed veteranov v modnem poslu. Ravno Hedi Slimane je namreč tisti modni oblikovalec, ki na neki način usmerja moško modo, odkar je v drugi polovici 90. delal za modno hišo Yves Saint Laurent. Tudi Slimane molči, poznavalci pa dogajanje že primerjajo z "ločitvijo" Toma Forda in modne hiše Gucci leta 2004.

Ideje mu daje britanska glasba
Slimanove razvpito ozke obleke nosita Brad Pitt in Mick Jagger, Hedija pa zelo cenita Madonna in Nicole Kidman. V Parizu se že nekaj časa šepeta, da si Slimane zelo želi oblikovati tudi lastno kolekcijo ženskih oblačil. Navdih dobiva predvsem pri britanski glasbeni sceni, ki ji "poveljuje" težavni rocker Pete Doherty - Slimane je svojega dobrega prijatelja celo fotografiral za svojo knjigo.

Yves Saint Laurent bi ga z veseljem zaposlil
Če bo Slimane res zapustil Dior, bo najverjetneje poiskal novega delodajalca in ne bo šel še na svoje, saj po srcu ni poslovnež, ugibajo Francozi. Pierre Berge, dolgoletni poslovni partner Saint Laurenta, je že namignil, da bi svojega nekdanjega varovanca z veseljem spet videli pod svojo streho.