Daniel Craig je z bradico še bolj zapeljiv. Foto: EPA
Daniel Craig je z bradico še bolj zapeljiv. Foto: EPA
Daniel Craig

Kot kaže, je moški modni svet končno našel nosilca novih smernic, podobno, kot je to v ženskem svetu manekenka Kate Moss.

Vse več moških se je nehalo briti
Predstavniki butika so sporočili, da si po novem brado pušča kar 40 odstotkov moških strank. No, brade vsekakor niso nekaj novega, saj se jih spominjamo daleč nazaj iz zgodovine, nazadnje pa v hipijevski eri. Zanimivo je, da so takrat proizvajalci električnih aparatov in britvic za britje morali zmanjšati proizvodnjo ali proizvodni program. Nekateri so celo raje začeli izdelovati videorekorderje. Drugi, kot je Gillete, so začeli tržišče presenečati s sodobnimi brivskimi aparati in moške v reklamnih oglasih pozivali, da je obrit obraz najlepši.

Tako je bilo, dokler se ameriški oblikovalec Tom Ford ni drznil tudi z osebnim primerom pokazati, da je tridnevna brada simpatična. Neki kritiki so mu dejali, da je len, drugi spet, da je umetnik. V prvi vrsti zaradi tega, ker je bila brada zaščitni znak umetnikov, piscev ... Zanimivo je, da so Fordovim smernicam na pomoč priskočili dermatologi, ki so izjavili, da moški v svojem življenju kar pol leta porabi za britje. No, danes brado nosi tudi vse več poslovnežev, ki v službo prihajajo neobriti in tako zanemarjajo del svojega kodeksa o urejenosti od glave do pet.