Dolce & Gabbana je spet vpoklical slavno igralko. Foto: Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana je spet vpoklical slavno igralko. Foto: Dolce & Gabbana
Sophia Loren s sinovi skuša vrniti blišč posestvu. Foto: Instagram Dolce & Gabbana
Sophia Loren je odrasla v revnem predmestju Neaplja, nato pa se hitro povzpela do statusa mednarodne filmske zvezdnice in sekssimbola. Foto: EPA

Italijanko so pri modni hiši izbrali za promoviranje najnovejšega izdelka iz linije lepotnih izdelkov - nove dišave Rosa Excelsa.

Na Instagramu so že objavili prvi promocijski video pomladne kampanje, v kateri nastopa ikona italijanske in evropske kinematografije, k sodelovanju pa so v modni hiši zvabili še dve italijanski legendi - modno zgodbo je režiral Giuseppe Tornatore, za glasbo pa je poskrbel skladatelj Ennio Morricone. Vse tri italijanske legende so v preteklosti osvojile tudi oskarja.

Prvi del modnega filma nosi naslov Preporod (Rinascita). V njem Sophia skupaj s svojimi petimi sinovi obišče sicilijansko mesto Bagheria, kjer želijo vrniti blišč starinski vili Valgunera. Kako se bo zgodba razvila, bo znano do konca meseca, ko bodo objavili še druga dva videa.

Tebi, moja mama
Pripoved je v skladu z dozdajšnjim delom modnih oblikovalcev Domenica Dolceja in Stefana Gabbane, ki v svoje kolekcije in kampanje nemalokrat vpletata elemente italijanske kulture, med drugim veliko ljubezen do mater - jesensko-zimsko kolekcijo 2015 sta tako posvetila materam, manekenke so na modni pisti spremljali malčki, na oblekah pa so izstopali napisi Rad te imam, mama.

To ni prvo sodelovanje Sophie Loren z italijansko modno znamko - septembra lani sta Domenico in Stefano predstavila šminko Sophia Loren N°1, ki sta jo, kot samo ime pove, posvetila igralki.

Mednarodni sekssimbol
Sophii svet mode ni tuj, ravno udeležba na enem izmed lepotnih tekmovanj pa ji je prinesel preobrat v življenju - na izboru jo je opazil italijanski producent Carlo Ponti, ki je v igralki prepoznal igralski talent. Ponudil ji je prvo filmsko vlogo, pozneje pa je soustvarjal njeno filmsko kariero. Sophia in Carlo, ki je umrl leta 2007 v 94. letu starosti, sta bila poročena več kot petdeset let.

Igralka že dolga desetletja velja tudi za mednarodni sekssimbol. "Seksapil je petdeset odstotkov tega, kar imaš, in petdeset odstotkov tega, kar ljudje mislijo, da imaš," je v preteklosti komentirala Sophia. Leta 1991 jo je revija People uvrstila na seznam 50 najlepših ljudi na svetu, 1995 pa je Empire magazine njeno ime objavil med 100 najbolj seksi filmskimi igralkami in igralci v zgodovini človeštva; pri 72 letih se je pojavila v znamenitem Pirellijevem koledarju.