Gruffudd je svojemu delodajalcu povedal, kaj si misli o zapiranju tovarne. Foto: EPA
Gruffudd je svojemu delodajalcu povedal, kaj si misli o zapiranju tovarne. Foto: EPA
Pete Doherty
Pete, britanska modna ikona, Burberryjeve modne kose verjetno dobi kar pri svoji Kate. Foto: Reuters

Gruffudd, ki je od lani Burberryjev moški obraz in oglašuje parfum za moške, se zelo trudi, da tovarne v mestecu Treorchy čez tri mesece ne bi zaprli. Vodstvu je napisal pismo, v katerem poziva k ponovnemu razmisleku.

Protesti proti selitvi v Azijo
Gruffuddu naj bi se v boju pridružil tudi princ Charles, ki prav tako želi, da Burberryjeva tovarna, ki so jo odprli leta 1939, v njej pa je zaposlenih 311 ljudi, ostane. Britanska modna hiša naj bi te dni o prihodnosti obrata razpravljala tudi s sindikalisti tovarne. Burberry sicer želi zaradi veliko cenejše delovne sile proizvodnjo preseliti v Azijo, najverjetneje na Kitajsko.

Prejšnji konec tedna so delavci iz valižanskega obrata svoje nestrinjanje z nameni vodstva izrazili s protesti pred Burberryjevima butikoma v Londonu. Zagrozili so, da bodo za pomoč prosili tudi druge zvezdnike, ki radi nosijo značilni karo - med njimi je tudi Victoria Beckham.

Tudi Doherty ima rad njihov vzorec
Verjetno pa je bolje, da se ne obrnejo na škandaloznega rockerja Peta Dohertyja, ki prav tako že nekaj časa prisega na Burberry, saj je njegova Kate Moss obraz te modne hiše. Peta so v deževnem Londonu pred dnevi videli, ko je z Burberryjevim dežnikom korakal proti hiši Mossove. "Dežnik pove vse," so kratko in jedrnato zapisali britanski tabloidi, ki spremljajo vsak korak nemirnega para.