Pri Calvinu Kleinu za novo linijo oblačil obljubljajo do 20 odstotkov nižje cene od zdaj običajnih. Foto: EPA
Pri Calvinu Kleinu za novo linijo oblačil obljubljajo do 20 odstotkov nižje cene od zdaj običajnih. Foto: EPA

V vodstvu podjetja so zagotovili, da bodo cene novih kosov oblačil iz džinsa, spodnjega perila in kopalk za od 15 do 20 odstotkov cenejše od tistih, ki jih zdaj nosijo izdelki iz linij CK Jeans in CK Underwear. Nova linija teh cenejših oblačil naj bi nosila ime CK One, vodilni besedi kolekcije naj bi bili "mladi in seksi", točnega datuma prve predstavitve pa še niso želeli razkriti.

Modno hišo CK je leta 1968 ustanovil ameriški modni oblikovalec Calvin Richard Klein, prav z njeno pomočjo pa se je med zvezde zavihtela suprmanekenka Kate Moss. Za Calvina Kleina so pozirale lepotice, kot so Natalia Vodianova, Eva Mendes, Zoe Saldana, Doutzen Kreutz, pa tudi njihovi številni moški kolegi.

V legendarni kampanji za spodnjice iz 90. let se je tako pojavil nekdanji raper, danes pa priznani igralec Mark Wahlberg, v zadnjem času pa so Kleinove spodnjice oblekli igralec iz sage Somrak Kellan Lutz, igralec iz nadaljevanke Razočarane gospodinje Mehcad Brooks, španski teniški igralec Fernando Verdasco in nekdanji japonski nogometaš Hidetoši Nakata.