Casey bo za agencijo Ford Models nastopala izključno v moški vlogi. Foto: Ford Models
Casey bo za agencijo Ford Models nastopala izključno v moški vlogi. Foto: Ford Models

V intervjuju za revijo Time (oglejte si tudi video) je v svojem newyorškem ateljeju, kjer uresničuje svoje pravo poslanstvo - umetnost -, razkrila, kako se počuti v vlogi drugega spola.

Casey ni prvi primer androgenosti v modnem svetu, saj ženske že dolgo nastopajo kot moški, moški pa kot ženske. Najbolj razvit primer tega pojava je Andrej Pejić, fant iz Avstralije bošnjaških korenin, ki zadnja leta dviga prah s svojo ženstveno lepoto, po brvi se je sprehodil v poročni obleki, nastopil je tudi v kampanji za žensko spodnje perilo.

35-letna Leglerjeva, ki v višino meri kar 1,88 metra (prav toliko kot Andrej!), se zaveda, da ji je tudi Pejić pomagal odpreti vrata, hkrati pa ve, da je dejstvo, da ženska podpiše manekensko pogodbo kot moški model, še vedno precej nenavadno.

Njena modna kariera se je začela šele letos poleti, ko jo je prijateljica, fotografinja Cass Bird, povabila na sodelovanje v modni zgodbi za revijo Muse. Fotografije so kmalu prišle do agenta pri Ford Models in že dan pozneje je bila Casey povabljena v njihov nabor moških modelov.

Casey Legler prihaja iz Francije, svojo državo je pri 18 zastopala na olimpijskih igrah v Atlanti. Takrat si je prvič obrila lase, saj je želela videti, kakšen je občutek plavanja z golo glavo. Čez nekaj let se je v celoti posvetila umetnosti, pravi pa, da je manekenstvo naraven podaljšek njenega ustvarjanja, saj se veliko ukvarja s telesom.

Za zdaj ima z "moškim" delom samo dobre izkušnje in se veseli modnih tednov spomladi. "Želim si dolgo in počasno kariero. No, to želim vsem," je še dodala v pogovoru za Time.