Revolucionarni modrček je takoj po predstavitvi postal prava prodajna uspešnica. Samo lani so jih prodali 12.000. Foto: www.decollette.nl
Revolucionarni modrček je takoj po predstavitvi postal prava prodajna uspešnica. Samo lani so jih prodali 12.000. Foto: www.decollette.nl

Rachel de Boer je pred leti v star modrček všila napolnjene nogavice in ga nosila ponoči, da bi tako preprečila nastajanje gubic na dekolteju in pod vratom, vendar je svoj izum, ker jo je bilo sram, skrbno skrivala pred prijateljicami.

"O tem nisem želela govoriti, poleg tega pa je bil prvi modrček, ki sem ga naredila, res grd. Z njim sem spala sedem let in tudi, ko sem dopolnila 40 let, gubic še ni bilo. Prijateljice so mi priznale, da imajo take težave, zato sem jim povedala vse o svojem modrčku," je v pogovoru za Reuters razložila izumiteljica.

Začelo se je s petimi modrčki za prijateljice
Skeptične, vendar radovedne prijateljice so jo nato prosile, naj še njim sešije podobne modrčke. Izdelala jih je pet in jih poimenovala La Decollette. Ko so ugotovile, pojasnjuje De Boerjeva, da modrčki res delujejo, so jo začele spodbujati, naj pusti svojo službo (bila je nepremičninska agentka) in začne izdelovati ter prodajati modrčke proti gubicam.

Izumiteljica je pojasnila, da modrček deluje tako, da dojki drži narazen, zaradi česar se močno zmanjša možnosti za zgubano kožo med njima. De Boerjeva pravi, da je modrček primeren tako za mlajše kot tudi za starejše ženske, pa tudi za tiste, ki imajo kožo poškodovano zaradi čezmernega sončenja, torej za vse med 35. in 60. letom starosti.

Na voljo že skoraj po vsej Evropi, kmalu tudi v ZDA
Modrčke, ki so jih najprej začeli prodajati na Nizozemskem, so zdaj na voljo že v Belgiji, Nemčiji, Avstriji. Portugalski, Španiji, Veliki Britaniji in Franciji, kmalu pa jih bodo začeli prodajati tudi v Kanadi ter ZDA. Modrček, ki ga je odobril tudi pariški inštitut kozmetologije CERCO (Center d'Etudes et de Recherches Cosmetologique), stane okoli 50 evrov, še poroča Reuters.