Dita tudi po ločitvi od Marylina Mansona kraljuje na rdečih preprogah. Foto: EPA
Dita tudi po ločitvi od Marylina Mansona kraljuje na rdečih preprogah. Foto: EPA

Striptizeta je še vedno prisotna v medijih, čeprav se je razšla s pevcem Marylinom Mansonom. Dita je v vsem, kar počne, posebna in drugačna. Njen slog je povsem drugačen od drugih ljubljenk modnih kritikov, npr. Sienne Miller in Gwyneth Paltrow.

Dita je modna ikona, ki je v samem vrhu lestvic najboljše oblečenih žensk v svetu znanih. Njen slog, ki združuje art deco s stilom "pin up", je vedno med najbolj opaznimi na rdečih preprogah. "Kraljica burlesk" je v kratkem času postala ljubljenka modnih urednikov – to dokazuje tudi naslov članka v britanskem modnem časopisu Elle, ki se glasi "Dita does couture". Teatralne obleke, ki jih pogosto dopolni z lasuljami in vrtoglavo visokimi čevlji Christiana Loboutina, nemalokrat nosijo podpis Moschina, Zaca Posena in Gaultiera. Tudi pri ličenju je posebna, saj njen mejkap nudi celo paleto trendov lepote od dvajsetih do petdestih let prejšnjega stoletja.

Dita je bila deležna tudi negativnih kritik
Teesova se je med svojim modnim dozorevanjem srečevala z mnogimi posmehljivimi kritiki. A je to ni motilo, ravno nasprotno je še vedno vztrajala pri svojem pojmovanju mode in lepega. V knjigi Burlesque and the Art of Teese/Fetish and the Art of Teese je obračunala z vsemi, ki so se posmehovali njeni pojavi.

Upala si je biti drugačna: "Da bi vas drugi opazili in si vas zapomnili po vašem slogu, se morate enostavno rešiti strahu." Lepo vodilo za vse, ki si ne upajo ...