Foto:
Foto:
Donatella je modni znamki Versace simbolno vrnila mesto, na katerega jo je postavil Gianni.
Liz Hurley v črni Versacejevi obleki s sponkami

Značilnost nove kolekcije je predvsem večja nosljivost oblačil, kljub temu pa ta niso izgubila značilne glamuroznosti.

Donatella je z revijo modni znamki Versace simbolno vrnila mesto, na katerega jo je postavil Donatellin pokojni brat Gianni. Z revijo je modni srenji pokazala, da je to lahko nekaj več kot le sprehod nekaj deklet po pisti. Manekenke so se kot sodobne boginje sprehodile v oblačilih, ki ostajajo sofisticirana, a z novim navdihom.

Oblačila poudarjajo erotičnost
Večina njenih novih kreacij so dnevna oblačila, v njih pa je zaznati svežino in izvirnost. Obleke še vedno poudarjajo žensko zapeljivost in erotičnost. Kratka krilca, ozki pasovi in erotično zapeljivi šali ustvarjajo prefinjena divja in izzivalna rockovska dekleta. V kolekciji ni poudarka na barvah, ampak na kvaliteti tkanin in modelih.

Revija se je zaključila s predstavitvijo petih večernih oblek.

Donatella: Eleganca je zastarela
Donatella je po koncu predstavitve svoje nove kolekcije povedala, da so obleke bolj mladostne in ne več tako elegantne. Dodala je, da sovraži eleganco, ker je vse preveč prežvečena in zastarela. Oblikovalka Versaceja želi tako svoja oblačila nekoliko približati množicam.

Na reviji tudi Liz Hurley
Modno revijo italijanske oblikovalke si je ogledala tudi filmska zvezda Elizabeth Hurley, ki je znana ljubiteljica Versacejevih kreacij. Donatella bo britanski igralki skreirala tudi dve poročni obleki.

Liz in njen spremljevalec Arun Nayar bosta namreč poročno slavje pripravila tako v Veliki Britaniji kot tudi v Indiji, za priložnosti pa bo imela Hurleyjeva seveda dve različni obleki. V Indiji bo igralka nosila rdeč sari, medtem ko bo v Veliki Britaniji jemala dih v elegantni beli obleki.

V znamki Versace je Liz leta 1994 navdušila modne strokovnjake, ko je prišla na premiero filma Štiri poroke in pogreb v črni obleki, speti z zaponkami.