Čeprav je pevka videti, kot da je moda ne zanima, pa ni tako, saj je lansirala kolekcijo oblačil in kozmetike s svojim podpisom. Foto: EPA
Čeprav je pevka videti, kot da je moda ne zanima, pa ni tako, saj je lansirala kolekcijo oblačil in kozmetike s svojim podpisom. Foto: EPA

Ona je zagotovo ena najboljših pevk, ki pa se vse bolj pojavlja na straneh časopisov in tabloidov v negativni luči ... ima težave z mamili, poročena je s kriminalcem, kožna infekcija ji uničuje obraz, tožijo jo zaradi odpovedi koncerta v Parizu. Težavam v pevkinem življenju ni videti konca.

Drzna, prepoznavna in eksotična modna ikona
Kljub njenemu morda nekaterim čudnemu stilu, pa jo modni svet obožuje. Lani ji je Karl Lagerfeld posvetil celo kolekcijo Chanela, med drugim je Suzy Menkes, ugledna modna novinarka International Herald Tribuna, naredila cel seznam modnih oblikovalcev, ki jih je pri oblikovanju kolekcij navdahnila prav Amyjina pojava. Čeprav je pevka videti, kot da je moda ne zanima, pa ni tako, saj je lansirala kolekcijo oblačil in kozmetike s svojim podpisom. Čeprav je pevka drugačna od vseh drugih modnih ikon, jo modni oblikovalci in uredniki časopisov ljubijo zaradi njene drznosti, eksotičnega videza in njene prepoznavnosti.

Umetnica s premočno osebnostjo
Modni svet ljubi slog dekleta, ki ima na glavi ptičje strašilo, ima lase redkokdaj čiste, make up je prav tako drugačen od vseh drugih dam iz sveta zabave, a ji je prav njen "trash videz" omogočil naziv ikone sloga, to pa je potrdila tudi modna poznavalka Victoria Beckham, ki je Amy poimenovala kot modno ikono. Drži, da je Amy Winehouse težavno dekle, a se mnogi strinjajo, da je Amy genialna umetnica s premočno osebnostjo.