Za tole jakno je Milton Verret odštel vrtoglavih 1,8 milijona dolarjev. Foto: EPA
Za tole jakno je Milton Verret odštel vrtoglavih 1,8 milijona dolarjev. Foto: EPA

Rdeče-črno usnjeno jakno s krilci na ramenih, ki jo je Michael Jackson nosil leta 1983 v videospotu za pesem Thriller, je kupil teksaški trgovec z zlatom Milton Verret, sicer strasten zbiralec spominkov in predmetov, ki so tako ali drugače povezani z zgodovino rok'n'rola. V svoji zbirki ima tako tudi več kitar s podpisi članov zasedbe U2 in še neko drugo Jacksonovo jakno.

Za snemanje videospota za pesem Thriller sta bili sicer izdelani dve jakni - drugi primerek je na ogled v Dvorani slavnih rock'n'rolla (Rock and Roll Hall of Fame) v Clevelandu. Jakno je oblikovala Deborah Landis, žena režiserja videospota Johna Landisa. Jakna, ki jo je pevec pozneje podaril svojima dolgoletnima modnima oblikovalcema Dennisu Tompkinsu in Michaelu Bushu, nosi tudi napis, in sicer: "All my love Michael Jackson".

Vrednost oblačila je bila pred dražbo ocenjena na od 200.000 do 400.000 dolarjev, na koncu pa je kupec zanjo plačal precej več - 1,8 milijona dolarjev oz. 1,27 milijona evrov. Del izkupička od dražbe bodo namenili tudi kalifornijskemu rezervatu Shambala, kjer sta od leta 2006 nastanjena dva Jacksonova bengalska tigra z ranča Neverland.

Dražbena hiša Julien's Auctions je sicer do zdaj v imenu različnih lastnikov prodala že kar nekaj Jacksonovih znamenitih jaken. Ogledate si jih lahko v spodnji galeriji.