Predstavljenih je 130 kreacij, ki časovno pokrivajo štiri desetletja Gaultierovega snovanja. Foto: Reuters
Predstavljenih je 130 kreacij, ki časovno pokrivajo štiri desetletja Gaultierovega snovanja. Foto: Reuters

Postavitev združuje zelo raznolike eksponate, od Gaultierjevega medvedka iz otroštva, prek slike stare mame do kreacij, ki jih je modni oblikovalec zasnoval za popzvezdnico Madonno.

Postavitev je za muzej nekoliko neobičajna, saj vključuje manekenke, ki se sprehajajo med njegovimi kreacijami, obiskovalce pa nagovarja tudi Gaultierjeva lutka v naravni velikosti, piše francoska tiskovna agencija AFP.

"Rad imam gledališče, rad imam predstave ... Želel sem, da razstava deluje čim bolj živo," je modni oblikovalec povedal pred petkovim odprtjem razstave. "To je nova pustolovščina. Pripravila me je do tega, da sem ponovno pregledal oblačila, ki sem jih zasnoval, saj sem jih tokrat želel predstaviti na drugačen način," je še dejal.

Predstavljenih je 130 kreacij, ki časovno pokrivajo štiri desetletja Gaultierjevega snovanja. Na ogled so tudi fotografije, modne skice in njegovi parfumi.

Razstava, ki bo v New Yorku odprta štiri mesece, je že bila na ogled v Dallasu, San Franciscu, Madridu, Rotterdamu in Stockholmu.