Raf Simons je v središče postavil maksikrila v kombinaciji s preprostimi majicami. Foto: EPA
Raf Simons je v središče postavil maksikrila v kombinaciji s preprostimi majicami. Foto: EPA

Na milanskem tednu mode so jih nadomestila krila, ki se končajo okrog kolen ali tik pod njimi, priljubljena so tudi zelo dolga krila, znana tudi kot maksikrila.

Tako nova kolekcija Giorgia Armanija za Emporio Armani kot Rafa Simonsa za Jil Sander sta zvesti novi zapovedi, vodilni motiv zadnje kolekcije znamke Emporio Armani pa je raztegljivo krilo iz tila, ki je nadomestilo zadnjih nekaj sezon "obvezne" pajkice in naj bi ga nosili v kombinaciji z minikrili in krili, ki se končajo nad koleni. Tudi pajkice si je Armani zamislil v tilu. V kolekcijo njegove malce dostopnejše linije, namenjene mlajšim porabnikom, je vključil tudi kratke hlače v slogu bermudk, predvsem v kombinaciji z lahkimi jopiči.

Raf Simons pa je vso kolekcijo osredotočil okrog dolgih kril v kombinaciji z majicami, na primer majice iz belega bombaža in krila do gležnjev iz svile. Ne glede na potisk ali črtasti vzorec so se krila dotikala tal. Tudi Simons je v kolekcijo vključil hlače, a se je odločil za dolge, široke in ženstveno nabrane okrog pasu.

Celo Donatella Versace, večna ljubiteljica minikril, je rob spustila nekaj centimetrov pod kolena in za naslednje poletje za znamko Versace ustvarila videz "krepostne damice". Tudi sama se je na modno brv prišla priklonit v preprosti črni obleki do kolen.

Nekaj kosov iz omenjenih treh kolekcij si oglejte v fotogaleriji.