Foto:
Foto:

Domi, ki se je rodil v Virovitici, odraščal pa na jugu Nemčije, je bila moda položena v zibelko, saj je tudi njegova mama modna oblikovalka, ki je pomembno zaznamovala sinovo poklicno pot.

Študiral je v Mücnhnu in Berlinu, diplomiral z odliko, nato pa se je odpravil v belgijsko modno prestolnico Antwerpen, kjer se je uril pri ekipi Rafa Simonsa, zdaj kreativnega vodje hiše Christian Dior, prej pa prvega moža Jil Sander. Kot pravi Doma, sta njegovo ustvarjanje zelo zaznamovala tudi vzornika Issey Miyake in Giorgio Armani.

Svojo znamko Damir Doma je uvedel leta 2006 pri "rosnih" 25, na pariškem tednu mode je leta 2007 predstavil svojo prvo moško kolekcijo za pomlad in poletje 2008, prvo žensko - za pomlad in poletje 2011 - pa jeseni leta 2010. Svoj pariški butik je odprl leta 2010 v soseski Marais, kasneje pa ga je preselil v večji prostor na Rue Faubourg Saint-Honoré.

Njegov slog opisujejo kot intelektualen in poetičen, znan je po minimalistični estetiki in čistih silhuetah, nemški mediji pa so ga razglasili za "najpomembnejšega nemškega oblikovalca po Karlu Lagerfeldu in Jil Sander".

Njegova tokratna kolekcija, ki naj bi bila usmerjena k "novi poslovni ženski", poznavalcev s portala Style.com ni prepričala v tolikšni meri kot prejšnja.

Oglejte si jo na spodnjih fotografijah, vsako izmed njih lahko povečate.