Gallianove prepoznavne kreacije modne srenje nikoli ne pustijo ravnodušne. Foto: EPA
Gallianove prepoznavne kreacije modne srenje nikoli ne pustijo ravnodušne. Foto: EPA

Moja naloga je, da zapeljujem.

John Galliano

Modni oblikovalec gibraltarsko-španskega rodu trenutno ustvarja tako za lastno znamko kot za Dior (svojo najnovejšo kolekcijo za to slovito modno hišo je v Parizu predstavil pred nekaj dnevi), na leto pa zasnuje kar šest kolekcij visoke mode in mode pret-a-porter.

Galliano pravi, da ga navdihuje predvsem ljubezen do gledališča in ženskosti. "Moja naloga je, da zapeljujem," je nekoč povedal oblikovalec, ki je zaslovel že s kolekcijo oblačil Les Incroyables, navdahnjenih s francosko revolucijo, izdelanih za diplomsko nalogo na priznanem londonskem umetniškem kolidžu St. Martins.

Med svoje muze Galliano prišteva hollywoodsko igralko Charlize Theron, ki se redno pojavlja v njegovih kreacijah na najprestižnejših rdečih preprogah sveta in je tudi obraz Diorjevega parfuma J'Adore. Pogosto je oblekel avstralski filmski divi Cate Blanchett in Nicole Kidman, pa tudi pokojno princeso Diano.

Po modnih brveh so se v zadnjih dveh desetletjih v njegovih kreacijah sprehodile najbolj znane lepotice sveta Kate Moss, Erin O'Connor, Alek Wek, Linda Evangelista, Karen Mulder ...

Gallianove zamisli za pomlad/poletje 2010 si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Moja naloga je, da zapeljujem.

John Galliano