Alice je po uspešni modni reviji čestital tudi njen oče, piranski župan Peter Bossman. Foto: Anka Bulovec
Alice je po uspešni modni reviji čestital tudi njen oče, piranski župan Peter Bossman. Foto: Anka Bulovec
Žan Cvet, mister Slovenije 2011 za mistra international, Miro Mišljen, modni oblikovalec, Maja Lazar, stilistka, Miha Dragoš, mister Slovenije 2011 za mistra universe
Alice so prišli spodbujati Žan Cvet, mister Slovenije 2011 za mistra international, Miro Mišljen, modni oblikovalec, Maja Lazar, stilistka, Miha Dragoš, mister Slovenije 2011 za mistra universe. Foto: Anka Bulovec

Na četrtkov večer modnih dogodkov, ko so svoje kreacije v Kinu Šiška predstavljali študentje oblikovanja tekstilij in oblačil in modna revija z brhkimi manekenkami in postavnimi manekeni v vodnem mestu na obrobju prestolnice, je na drugi strani mesta svoja dela predstavljala hči piranskega župana.

Dekle je na ogled postavilo kar dve kolekciji, pomlad /poletje 2011 in jesen/zima 2011. "Predstavljene kreacije govorijo zgodbo mojega življenja. Navdih dobivam ravno iz življenjskih situacij. Večkrat pa je povod za nadaljnje ustvarjanje tudi kakšno slikarsko delo ali knjiga," je dejala Bossmanova.

Zadnjo modno stvaritev si bo še posebej zapomnila. Ustvarjala jo je kar 700 ur, na njej pa se blešči 40.000 kristalčkov Swarovski. Da so bili hodi manekenk popolni, sta poleg Alice poskrbela še stilistka Maja Lazar in oblikovalec čevljev Samir Šakovič. Prvi ji je čestital oče in piranski župan Peter Bossman, ki ji ob mimohodu manekenk podaril bogat cvetlični šopek.

Sicer pa je Alice Bossman že od malih nog sanjala o svojem bodočem poklicu ter redno spremljala domačo in tujo modno sceno. Petindvajsetletna Pirančanka je sanje začela postopoma spreminjati v realnost, ko se je po končani gimnaziji v rodnem kraju preselila v Milano. Tam je dobro leto nabirala izkušnje na šoli Europeo di Design. Svojo pot je leto kasneje nadaljevala in študij tudi končala na londonski prestižni fakulteti Instituto Marangoni. Zdaj se vesli nove kolekcije in odprtja svoje trgovine. Tam se bo strankam posvečala individualno.