Elliott Sailors pred preobrazbo in po njej (za povečavo klikni na fotografijo). Foto: Instragram/Facebook
Elliott Sailors pred preobrazbo in po njej (za povečavo klikni na fotografijo). Foto: Instragram/Facebook
Elliott Sailors
Sailorsova ugotavlja, da ima moški videz svoje prednosti in slabosti. Foto: Facebook/Elliott Sailors

31-letna Elliott Sailors se z manekenstvom ukvarja od malih nog. Začela je na lepotnih tekmovanjih v Tucsonu (ameriška zvezna država Arizona), nato pa jo je pod svoje okrilje vzela slovita modna agencija Ford in ji priskrbela številne donosne pogodbe - od naslovnic znanih modnih revij (Cosmopolitan, Harper's Bazaar, Fitness, Shape, Women’s Health, Men’s Health) do oglasnih kampanj.

Njena manekenska pot se je nekaj časa lepo vzpenjala, a bolj ko se je bližala 30. letu, manj ponudb je dobivala. Zato je sprejela drzno odločitev: postrigla je svoje dolge svetle lase, opustila ličila in si nadela bolj moška oblačila. Njena "moška" brada, ki ji je povzročala toliko skrbi na "ženskih" lepotnih tekmovanjih, se je izkazala za prednost.

Postala je izjemno lep in fotogeničen moški, ki je v hipu osvojil ameriško modno srenjo. Ko se je pred dnevi o njej razpisal še New York Post, pa se je glas o njeni drzni potezi razširil tudi na to stran Atlantskega oceana.

Moškim ni treba biti videti mlad
Zdaj na svojo kariero zre z optimizmom. "Za moške modele ni nujno, da so videti izjemno mladi. Tako da imam še kar nekaj časa," je dejala v pogovoru za Post in dodala, da je biti moški veliko lažje, kot biti ženska - preden zapusti stanovanje, se ji ni treba "mučiti" z ličenjem ali urejanjem. Preprosto si nadene flanelasto srajco, hlače iz džinsa, škornje in usnjeno jakno ter odhiti na avdicijo ali snemanje.

Opaža pa tudi negativno plat svoje "moškosti": nihče ji ne odpira vrat, v dvigalu dajejo drugi moški prednost "pravim ženskam", ona pa ostane zadaj.

Mož ji stoji ob strani
A obenem priznava, da ima veliko srečo - njen mož, Adam Santos-Coy, namreč odločitev, da na prvi pogled postane moški, povsem podpira. Še več - na YouTubu je ponosno objavil videoposnetek ženine preobrazbe iz ženske v moškega. Skupaj z njenimi fotografijami si ga lahko ogledate spodaj.