Prva spletna trgovina z ženskimi čevlji izdeluje obutev tudi po naročilu. Foto: MMC RTV SLO
Prva spletna trgovina z ženskimi čevlji izdeluje obutev tudi po naročilu. Foto: MMC RTV SLO
Nori na petke
Mateja Jerebic in Ana Praprotnik sta prepričani, da je ključ do izbire pravega para čevljev v tem, kako ga bo ženska nosila. Foto: MMC RTV SLO

"Petke so vedno 'in'. Spreminja se samo oblika čevljev," je za MMC po modni promenadi spregovorila Ana Praprotnik, ena zimed ustanoviteljic spletne trgovine norenapetke.si.

Rdeča nit so tako bili čevlji "za samozavestne ženske, pač ženske, ki si upajo obuti tudi kaj drugega, kar ne nosijo ostale," je povedala druga polovica ustvarjalnega dueta Mateja Jerebic. Kot sta povedali, je ideja za spletno trgovino nastala nekje na začetku letošnjega leta. "Nekako sva obe nori na petke," je bila slikovita Ana.

In kakšne petke bi glavni akterki trgovine svetovali za to jesen? "Naj si vsaka privošči tiste, ki jih bo znala nositi. V bistvu ni napačnih čevljev. Pravilni so vsi, samo samozavestne morate biti," je svetovala Mateja. Medtem ko je Ana, ki trdi, da je klasični salonar vedno v modi, predstavila malce drugačen pogled, z malce šaljivim tonom: "Višje so, bolj si samozavestna."

Na modni promenadi smo med občinstvom ujeli pevko Nuško Drašček, ki nam je v videu spodaj zaupala, koliko parov petk ima v svoji omari.

Promenado na hladni večer so popestrile modne kreacije mladih slovenskih kreatork, ki se predstavljajo pod blagovnimi znamkami KAELbyAM, NenaNina in Valentina. Manekenke so se sprehodile v treh izhodih in predstavile le del številne kolekcije čevljev. Med čakanjem na izhode je zbrane ogrevala poleg kuhanega vina tudi pevka Maja Keuc.

Utrinke s promenade si lahko pogledate v spodnji galeriji.