Prihodnje leto bo leto čipke in cvetlic. Foto: Domen Mavrič
Prihodnje leto bo leto čipke in cvetlic. Foto: Domen Mavrič

Čipke se vračajo v polnem zamahu, tako na obleki kot na rokavih, predvsem pa na dekolteju in vratu. Prosojne tkanine so običajno v kombinaciji z oblekami brez naramnic, tako da koža ni videti preveč razgaljena. Čipke so dostopne v različnih barvah, materialih in z različnimi vzorci, tako da skoraj vsak lahko najde nekaj zase.

Največja novost prihajajočega leta so krila, ki so bila do zdaj potisnjena nekoliko v ozadje. Veliko oblikovalcev je ustvarilo dvonadstropna krila, ki so popolno nasprotje tradicionalnih večnadstropnih kril. Priljubljena pa so tudi večplastna krila z dodatki večjih ali manjših našitkov (rož, perja ...).

Poleg dodatkov perja, čipk in cvetlic na obleki bodo prihajajočo sezono "in" belo-črne kombinacije in rožnate ali marelične barve ter obleke z eno naramnico. Kot dodatek pa je najbolj priljubljen pas.

Na modni reviji Dan Najlepših Sanj (nekaj fotografij spodaj) v Ljubljani sta se predstavila dva poročna butika, Hollywood in Bella, svoje kreacije pa sta pokazali tudi uveljavljeni modni oblikovalki Urška Drofenik in Maja Štamol. Po pisti so se sprehodile tako uveljavljene kot še neuveljavljene manekenke, družbo pa so jim delali trije manekeni, Peter Klinc, Bojan Ilijanič ter Saša Omerovič.

Dogodek je odprl saksofonist Lovro Ravbar (Leeloojamais), nadaljevala pa sta plesalca zasedbe Kjara's Dance Project Liza in Jure. Ob koncu modne revije je ob spremljavi pianista Gašperja Pevca navzoče razveselila pevka Regina s svojo uspešnico Dan Najlepših Sanj.

Claire Pettibone

Christos

Vera Wang