Dolce in Gabbana sta navdih pri ustvarjanju najnovejše kolekcije našla na Siciliji. Foto: Reuters
Dolce in Gabbana sta navdih pri ustvarjanju najnovejše kolekcije našla na Siciliji. Foto: Reuters

Skupno vsem italijanskim modnim oblikovalcem je to, da so v Milanu predstavili izredno nosljive kolekcije oblačil, saj so želeli predstaviti smernice za varčno žensko, ki želi brezčasen videz. Oblikovalci so namreč v skladu s finančno krizo, ki jo vse bolj občutijo tudi Italijani, izdelali oblačila, ki jih bodo modne navdušenke in navdušenci lahko nosili več kot le eno sezono.

"Delo modnih oblikovalcev je, da ljudem svetujemo, kaj nositi. V čem je smisel, da predstavimo 30 kosov, ki ne bi bili prodajani," se je na novinarski konferenci vprašal Giorgio Armani.

Modni vrh je na srečanju v Milanu dejal, da so gospodarske okoliščine močno prizadele luksuzne znamke, tako da državna zbornica italijanske mode pričakuje, da bo prodaja italijanskih modnih znamk letošnje leto upadla za 5,6 odstotka, po lanski uspešni prodaji.

Dan v znamenju treh modnih znamk
Svoje kreacije za pomlad/poletje so po Giorgiu Armaniju, Gucciju in Jill Sander ter drugimi predzadnji dan predstavila še druga velika imena italijanske mode, kot so Roberto Cavalli, Gianfranco Ferre in modni dvojec Dolce & Gabanna.

Najživahnejšo kolekcijo sta med tednom mode pokazala Domenico Dolce in Stefano Gabbana, ki sta navdih pri ustvarjanju najnovejše kolekcije našla na Siciliji. Roberto Cavalli znova stavi na živalske vzorce in dolge zapeljive obleke, Gianfranco Ferre pa je predstavil minimalistično kolekcijo.

Spodaj si lahko pogledate smernice za pomlad/poletje 2013 modnih znamk Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferre in Roberto Cavalli.