Ameriška igralka Jessica Alba je prišla v Evropo pogledat, kakšna oblačila se bodo nosila v naslednjih sezonah. Foto: EPA
Ameriška igralka Jessica Alba je prišla v Evropo pogledat, kakšna oblačila se bodo nosila v naslednjih sezonah. Foto: EPA

Najprej se je oglasila v francoski prestolnici, saj je Pariz gostil teden visoke mode, na katerem so v preteklih dneh predstavljali kolekcije oblačil za prihajajočo jesen in zimo, nato pa je odpotovala še v Berlin. Glavno mesto Nemčije gosti Mercedesbenzov teden mode, na katerem oblikovalci predstavljajo modne smernice za naslednje leto.

Teden mode se je v Berlinu začel v sredo, oblikovalci pa se bodo v Nemčiji predstavljali vse do sobote. Lastno modno revijo so pripravile tako že po vsem svetu uveljavljene blagovne znamke, kot je na primer Calvin Klein, in tudi razmeroma neznana imena. Preimerno bo svojo blagovno znamko arrondissement Aq1 predstavila mlada nemška oblikovalka Christina Arend.

Kaj se bo nosilo spomladi in poleti 2011, so si na modni reviji prestižne svetovno znane blagovne znamke Hugo Boss poleg Jessice ogledali še številni znani obrazi, med katerimi so bili tudi škotski igralec Evan McGregor, nekdanji nemški nogometaš Jens Lehmann in nekdanji voznik formule ena David Coulthard.