Taylor Swift je pohvale požela v beli dolgi obleki Ralph Lauren z globokim dekoltejem, ki jo je dopolnila s turkiznimi uhani znamke Sutra. Pri ličenju so izstopale močno osenčene oči. Foto: Reuters
Taylor Swift je pohvale požela v beli dolgi obleki Ralph Lauren z globokim dekoltejem, ki jo je dopolnila s turkiznimi uhani znamke Sutra. Pri ličenju so izstopale močno osenčene oči. Foto: Reuters
Nadarjena Jennifer Lawrence tokrat s svojo modno izbiro ni navdušila: obleka Valentino jo je po mnenju poznavalcev postarala, tudi čevlji Nicholas Kirkwood, okrašeni z diamanti, niso očarali 'žirije'. Foto: Reuters

Omenjeni pustolovski spektakel je pometel s konkurenco v kategorijah najljubšega filma, akcijskega filma in filmske franšize, po mnenju oboževalcev so imeli Jennifer Lawrence, Chris Hutcherson in Liam Hemsworth najboljšo "kemijo" na platnu, Jennifer pa so izbrali še za najboljšo igralko.

22-letnica, ki je obraz torbic Miss Dior in tudi sicer slovi kot ljubljenka modne srenje, pa se je tokrat na rdeči preprogi po mnenju modnih poznavalcev slabše odrezala.

Tri nagrade je pobrala poppevka Katy Perry, in sicer za najboljšo izvajalko in popizvajalko, pa za video Part of Me. The Wanted so bili izbrani za najboljše nove izvajalce, Maroon 5 pa za najboljše med že uveljavljenimi. Ameriška glasbena ljubljenka Taylor Swift je dobila nagrado za najboljšo kantriizvajalko.

Najljubša humoristična tv-serija Američanov je Veliki pokovci, najboljša ZF-serija Nadnaravno, najboljša kriminalna drama Castle, najboljša nova komična serija The New Normal, najboljša tv-drama pa Talenti v belem.

Med nagrajenci so se znašli še Robert Downey jr. za najboljšega igralca, Emma Watson za dramsko igralko; Ellen Pompeo in Nathan Fillion za televizijska igralca, Adam Sandler in Jennifer Aniston sta najbolj navdušila med igralci v komedijah, Lea Michele in Chris Colfer (oba iz serije Glee) pa sta Američanom najbolj pri srcu med tv-komiki.

Ellen DeGeneres je bila že 13. izbrana za najboljšo voditeljico dnevne tv-oddaje, Sandra Bullock pa je postala prva prejemnica za najpriljubljenejšo človekoljubno osebnost.

Podelitev nagrad, za katere so oboževalci oddali kar 475 milijonov glasov, je vodila igrlka Kaley Cuoco (Veliki pokovci), na odru pa sta se z glasbenima točkama predstavili tudi Alicia Keys in Christina Aguilera.

Oglejte si nekaj najzanimivejših oprav z rdeče preproge.