Kate je ena izmed redkih srečnic, ki imajo kljub vitki postavi 'obline na pravih mestih'. Foto: Victoria's Secret
Kate je ena izmed redkih srečnic, ki imajo kljub vitki postavi 'obline na pravih mestih'. Foto: Victoria's Secret
Pri reviji Sports Illustrated so Kate razglasili za novinko leta. Foto: Sports Illustrated

Pri znamki spodnjega perila Victoria's Secret so (najverjetneje v odgovor tistim, ki jih obtožujejo, da za svoje oglaševalske kampanje najemajo samo (pre)suhe manekenke) pod svoje okrilje vzeli novega "angelčka", Kate Upton.

18-letnica, ki se ponaša z "zdravimi oblinami", naj bi bila odgovor na južnoafriško kolegico Candice Swaenpoel, ki je pred dnevi postala predmet številnih kritik zaradi izjemno suhljate postave na predstavitvi novih kopalk (pa čeprav najbrž ni bila nič vitkejša kot po navadi). Že leto prej je na podoben način prah dvigala Brazilka Alessandra Ambrosio.

Kate, svetlolasa študentka, ki je odraščala na Floridi, je veliko navdušenja požela že, ko se je pojavila v zadnji izdaji revije Sports Illustrated, posvečeni lepoticam v kopalkah, in bila imenovana za "novinko leta", je pa tudi uspešnica na YouTubu, kjer je posnetek, v katerem na tekmi Dodgersov v Los Angelesu prikupno poplesuje, 'naštel' že več kot pol milijona ogledov.

Prav manekenke z oblinami so bile tiste, zaradi katerih je Victoria's Secret postala tako slavna znamka, kot je. Lepotice v njihovih oglasih so imele bujna oprsja in polnejše zadnjice kot manekenke na brveh visoke mode.

Kot ugotavljajo pri New York Magazinu, pa je pravzaprav razburjenje glede suhljatih manekenk zadnje čase nenavadno, saj so "angelske lepotice" VS-ja pač že od nekdaj suhe. Pišejo, da so to ženske, ki brez oklevanja priznavajo, da se v celoti odpovedujejo določenim skupinam živil in nekaj mesecev pred revijo Victoria's Secreta telovadijo po dve uri na dan, da so lahko tako vitke in izklesane. Priznavajo tudi, da imajo modrčke podložene, saj je zelo redko, da imajo tako vitke ženske tako bujno oprsje. Pozdravili pa so prihod Kate Upton, ki naj bi imela bolj zdravo in bolj dosegljivo postavo kot številne kolegice.