Kate bo začasno oblikovalsko kareiero obesila na klin. Foto: Top Shop/EPA
Kate bo začasno oblikovalsko kareiero obesila na klin. Foto: Top Shop/EPA

Zadnja kolekcija za hladnejše dni bo prišla na police v začetku prihodnjega meseca. Podobno kot v prejšnjih kolekcijah je Katina ženska boemka, ki se spogleduje z rockerico iz 70. let. V njeni garderobni omari je mogoče najti črno oblekico iz džersija z resicami na rokavih, toplo, "razmršeno" jopo s kapuco in črno jakno s "pernatimi" rokavi.

Posnela je tudi oglasni video
Pred začetkom prodaje je mogoče videti le nekaj fotografij najnovejših Katinih kreacij, s katerimi Britanka upravičuje svoje ime na samem vrhu modne industrije. Manekenka, ki za zdaj končuje svoje popotovanje v oblikovalske vode, pa je pred izdajo kolekcije posnela tudi kratek oglas, v katerem je prevzela vlogo stilistke manekenkam Adwoi Aboah, Cari Delevingne, Genevieve Garner, Rosalyn Holman in Jessici Horton.

Prvi mož Top Shopa navdušen nad sodelovanjem s Kate
Veriga Top Shop, ki ji je Kate s svojimi stvaritvami prinesla lep finančni uspeh, pa bo slovo topmanekenke zaznamoval še s posebno kolekcijo Kate Iconic, ki zajema 10 njenih najuspešnejših kosov. Slovo Mossove je prvi mož Top Shopa Philip Green napovedal že avgusta. "Fantastično je bilo tako za nas kot zanjo, ampak oblikovanje zahteva celega človeka in Kate ne more več le oblikovati," je povedal Green, ki je Mossovo po naključju spoznal na dobrodelni dražbi leta 2006. Kate mu je predlagala sodelovanje, saj si je od nekdaj želela ustvariti lastno modno linijo.

Ob izdaji prve kolekcije Londočanke "napadle" trgovine
Prvi rezultati sodelovanja so bili javnosti predstavljeni na "nakupovalni" londonski ulici Oxford maja 2007, ko je trgovino Top Shopa obkrožilo okoli 2.000 žensk, željnih oblačil Kate Moss. Kot pravi, je ponosna na vseh 14 kolekcij. "Veliko sem se naučila o procesu oblikovanja in dobila izkušnje, ki jih kot model ne bi nikoli mogla," je Katine besede povzel britanski Telegraph.

Spodaj si lahko ogledate kratek video in fotografiji Katine zadnje kolekcije za Top Shop ter fotografiji izpred treh let, ko je na police prišla njena prva kolekcija.