Po dežju vedno posije sonce ... Foto: EPA
Po dežju vedno posije sonce ... Foto: EPA

Najprej so se manekenke sprehodili po brvi v polmraku in modno občinstvo pustili v dvomih, kakšne vzorce in teksture so pravzaprav videli. Jacobs pa je dolgonoge manekenke poslal pred občinstvo še enkrat, s prižganimi lučmi, tako da so bile opazne vse podrobnosti, predvsem bleščeči učinki v različnih odtenkih.

Kot so zapisali na Style.com, je zamisel dobil od instalacije The Weather Project Olafurja Eliassona v londonski galeriji Tate, s katero se je še posebej poistovetil, potem ko mu je orkan Sandy uničil ravnokar prenovljeno domovanje v newyorški soseski West Village. Prav zato je po lanski igri črne in bele tokrat prevladovala siva, v vseh odtenkih. A siva, ki se nato pokaže v bolj optimistični luči ... Ko smo že omenili orkan Sandy - tudi tokrat jo je Jacobsu zagodlo vreme, natančneje orkan Nemo, zato je moral revijo s "tradicionalnega" ponedeljkovega termina prestaviti na sklepni dan newyorškega tedna mode.

Verjetno najuspešnejši ameriški oblikovalec našega časa se je prišel na modno pisto priklonit v pižami (ne kakršni koli, seveda, ampak znamke Prada), s čimer je dobro povzel bistvo kolekcije (in tudi celotne sezone): udobje in domačnost kot nekakšno nasprotje prejšnjih sezon konceptualne in ne ravno za potrebe običajnih smrtnic krojene mode.