Največ pozornosti sta pritegnili opravi Nicki Minaj in Rihanne: prva iz očitnih razlogov, druga zato, ker je več razkrila kot skrila. Foto: EPA
Največ pozornosti sta pritegnili opravi Nicki Minaj in Rihanne: prva iz očitnih razlogov, druga zato, ker je več razkrila kot skrila. Foto: EPA
Katyjino toaleto z angelskimi krilci in vlečko je dopolnjeval njen mož Russell Brand, oba pa sta bila v Armaniju. Foto: EPA

Med najopaznejšimi opravami je bila vsekakor tista, ki jo je za podelitev "glasbenih oskarjev" izbrala trinidadska hiphoperka Nicki Minaj. Na sebi je imela Givenchyjevo obleko z leopardjim potiskom z ujemajočimi se pajkicami in čevlji, njena pričeska (no, lasulja) pa je bila izdelana po vzoru čebeljega panja, kakršnega smo (v sicer precej bolj umirjeni različici) bolj vajeni pri Amy Winehouse.

Katy Perry je blestela v Armanijevi toaleti prelivajočih se barv z angelskimi krilci, bleščicami in izrezi na neobičajnih mestih. Tudi Katyjin mož Russell Brand in njena 90-letna babica Anne sta bila v srebrnih opravah Armanijevih krojaških mojstrov.

Katyjina prijateljica Rihanna še vedno prisega na rdeče lase, tokrat (na srečo) v malo bolj uglajeno oblikovani pričeski, veliko pozornosti pa je vzbudila njena bela obleka s podpisom Jeana Paula Gaultiera v kombinaciji z "loubotinkami", ki je več razkrivala kot skrivala.

Najstniški popidol Justin Bieber je izbral popolnoma belo opravo z belimi supergami, njegova trenutna izbranka Selena Gomez pa se je na sezname najbolje oblečenih zvezdnic na letošnjih Grammyjih uvrstila v oprijeti obleki barve šampanjca J. Mendel.

Bleščava, a po mnenju strokovnjakov s precej manj (no, pravzaprav kar brez) okusa, je bila Miley Cyrus v oprijeti Cavallijevi obleki z resnično (pre)globokim izrezom ob strani.

Tudi Nicole Kidman in Jennifer Lopez sta dokazali, da kljub 40-in-nekaj letom z lahkoto konkurirata precej mlajšim lepoticam. Kidmanova je izbrala dolgo toaleto Jeana Paula Gaultiera, medtem ko je J.Lo pokazala svoje zavidanja vredne noge v kratki obleki srebrne barve znamke Emilio Pucci in čevljih Christiana Louboutina, v rokah pa je stiskala torbico Daniel Swarovski. Obe zvezdnici sta na rdeči preprogi spremljala moža, Nicolin Keith Urban je bil eleganten v Pradi, Jenniferin Marc Anthony pa v Gucciju.

Nekaj najzanimivejših oprav z rdeče preproge na Grammyjih si oglejte v fotogaleriji.