Pri Angelini in Bradu se je kar težko odločiti, kdo je lepša polovica para. Foto: EPA
Pri Angelini in Bradu se je kar težko odločiti, kdo je lepša polovica para. Foto: EPA
Charlize Theron je pokazala vse svoje čare. Foto: EPA
Obline Sofie Vergare je lepo poudarila temnomodra kreacija Vere Wang, tudi tokrat je latinolepotica ostala zvesta videzu morske deklice. Foto: Reuters

Angelina je prišla na galadogodek v beli toaleti brez ramen z rdečim poudarkom na dekolteju s podpisom ateljeja visoke mode Versace, s katero so se popolno ujemale njene polne rdeče ustnice in rdeča ročna torbica. Brad je izbral klasični smoking z metuljčkom iz hiše Salvatore Ferragamo.

Modni strokovnjaki so med najbolje oblečenimi izpostavili supermanekenko Elle Macpherson v slonokoščeni toaleti iz hiše Zac Posen, Kate Beckinsale v Cavallijevi pudrasti stvaritvi, ameriško ljubljenko Reese Witherspoon v rdeči toaleti Zaca Posena, Nicole Kidman v bleščičastem versaceju in Salmo Hayek v drznem gucciju.

Svoje dolge noge in dekolte je v nežnorožnati kreaciji ateljeja visoke mode Christiana Diorja pokazala Charlize Theron, Heidi Klum pa je bila tokrat precej zadržana v preprostem kosu, ki ga je za hišo Calvin Klein zasnoval Francisco Costa, videz je dopolnila z velikansko turkizno ogrlico.

Nasploh sta na rdeči preprogi prevladovali prefinjenost in eleganca, ni bilo kričečih oprav, ki bi na ta način vzbujale pozornost. Med tistimi, ki so stavile na eleganco in zadržanost, je bila tudi Julianna Marguiles v vijolični obleki Naeema Khana z razgaljenim hrbtom.

Khan je eden najljubših oblikovalcev Michelle Obama, ameriška prva dama pa prisega tudi na delo Jasona Wuja, ki je tokrat v modro žametno obleko odel Michelle Williams. Najdragocenejši kos na prikupni kratkolasi igralki je bil sicer naglavni okras z diamanti Freda Leightona za Forevermark.

Na Globuse je bila prvič povabljena Jessica Chastain, ki je izbrala z biseri posuto kreacijo hiše Givenchy in zadela v polno. Opazni sta bili Zooey Deschanel v Pradini toaleti s črnimi in smaragdnimi bleščičami na trupu in slonokoščenimi na vratu, pa Rooney Mara v črni obleki s prosojnim životcem Nine Ricci. Novinka Octavia Spencer, ki je nato dobila zlati globus za najboljšo žensko stransko vlogo v Služkinjah, je izbrala pravi kos v nežno vijolični za svojo polnejšo postavo.

Nasploh so bili odtenki vijolične pogosti, to barvo sta izbrali tudi Emma Stone (Lanvin) in Jessica Alba (Gucci). Lea Michele je nosila fantazijsko kreacijo Marchese, Madonna pa se je vrnila k svojim bolj divjim koreninam v temnozeleni pošiti toaleti Reema Acre. Claire Danes je navduševala v črno-beli kreaciji J. Mendel z razgaljenim hrbtom, Kate Winslet pa je Jenny Packham oblekla v toaleto s črnim životcem iz satena in s slonokoščenim svilenim krilom.

Kot so se strinjali poznavalci, večjih spodrsljajev ni bilo, saj se hollywoodske dame dobro zavedajo, da je dober stilist na rdeči preprogi tako rekoč nepogrešljiv. Nekaj utrinkov s prve "težkokategorne" rdeče preproge sezono, katere vrhunec bodo seveda Oskarji, si oglejte v galeriji (posamezno fotografijo povečajte s klikom).