Samo posnetek roke Venus Williams je dovolj, da zaznamo kič, ki se pojavi ob pogledu na celotni videz. 'Morda pa imava težave z identiteto, saj morava kar naprej spreminjati ne le obleke, ampak tudi pričeske,' se je Venus spomnila na sestro Sereno, prav tako ljubiteljico nenavadnih oblek na igrišču, ki je zaradi poškodbe ostala doma. Foto: Reuters
Samo posnetek roke Venus Williams je dovolj, da zaznamo kič, ki se pojavi ob pogledu na celotni videz. 'Morda pa imava težave z identiteto, saj morava kar naprej spreminjati ne le obleke, ampak tudi pričeske,' se je Venus spomnila na sestro Sereno, prav tako ljubiteljico nenavadnih oblek na igrišču, ki je zaradi poškodbe ostala doma. Foto: Reuters
Venus Williams
Njena obleka iz prvega kroga, ki je imela po vsej dolžini zadrgo, je bila še najbolj ... sprejemljiva. Foto: EPA

Na žalost na prvem grand slamu sezone prevladujejo precej neposrečene obleke, katerih namen je očitno le eden - da se o njih govori, čeprav z namrščenim čelom in vzdihi obupa.

Venus: Pomembno je presenetiti
Modni strokovnjaki so vedeli, da morajo biti znova posebej pozorni na trenutek, ko bo na modra igrišča v Melbournu stopila 30-letna Američanka Venus Williams, ki že nekaj let nosi le kreacije svoje modne linije EleVen. In znova ni razočarala - bila je nekaj posebnega, a tokrat je bila sploh njena druga obleka kaplja čez rob. Rumeni "križ-kraž" zgornji del, ki je pokazal precej kože, in potiskani pisani spodnji del, pod njim pa znova športne hlačke v barvi kože, ki so dajale vtis, da Venus ne nosi spodnjic.

"Ne smejte se, a za to obleko me je navdihnila Alica v Čudežni deželi. Vodilo je presenečenje, podobno kot je Alica odkrivala vse mogoče neverjetne stvari," je razlagala medijem, zlobne pripombe pa so prihajale z vseh strani. Nekateri so neposrečeno kreacijo poimenovali kar "vrtna uta". Vtisa ni popravila niti z "večerno" obleko dva dneva pozneje - črno satenasto kreacijo s kovinskimi dodatki. V njej je dočakala tudi bridki konec tokratne Avstralije, saj je morala dvoboj proti Andrei Petkovic predati zaradi poškodbe.

Obleka, ki bi "prenesla" le Marijo Kirilenko
"Videti je precej neudobna. Upam, da ne bo imela po dvoboju polti zagorele kot šahovnica," je o Venusini rumeni "spaki" dejala ruska teniška igralka Nadja Petrova, ki bi morala biti prva, za katero bi bilo bolje, da bi glede videza tokrat ostala - tiho. Na modni lestvici katastrof za Venus ni prav veliko zaostajala v turkizno-vijolični nagubani oblekici, ki že sama po sebi ni bila modni presežek, njenemu telesu pa je dodala vsaj nekaj kilogramov. A Nadja je to vsaj odkrito priznala: "Te obleke nisem sama oblikovala ... v resnici mojemu telesu ne dela usluge. Obleka bi pristajala morda le dekletu, kot je Marija Kirilenko, ki je precej manjša in vitkejša od mene ..."

V nasprotju z lanskimi nastopi, ko je na igrišču in ob njem blestela v črno-rumeni ozki oblekici Stelle McCartney, je modne kritike v Avstraliji razočarala tudi prva igralka sveta Caroline Wozniacki. Edinstvene oblekice, ki jih za Adidas oblikuje hči Paula McCartneyja, na igrišču ne delujejo vedno dobro in tokratna izbira je bila takšna. Strokovnjaki so za posebej neposrečen dodatek označili naguban pas, ki je "videti kot obroba rojstnodnevne torte", so zapisali pri AFP-ju.

Mimo ekstravagance tudi tokrat ni mogla Američanka Bethanie Mattek-Sands, ki je čar za fotografe prav zaradi nenavadnih kombinacij, obrvi pa so namrščili tudi ob pogledu na Arevane Rezai in Anne Keothavong.

Šarapova slabša kot lani ne more biti
In katere igralke so si za videz pod vročim melbournskim soncem pridobile pohvalo? V oči je padla opazna, a kljub temu ne pretirano kričeča rožnata obleka Belorusinje Viktorije Azarenka, pohvalili so preprosto, a posrečeno kombinacijo krilca in majice Flavie Pennette, ki poudari njeno vitko postavo, belo-črni izbor Dinare Safine, aplavz pa je tokrat dobila tudi ruska "carica" Marija Šarapova v sivo-marelični obleki. "Kar pa ni težko, saj se vsi še spomnimo lanskega spodrsljaja, nekakšne modro-zelene spalne srajce," dodajajo kritiki ...