Tudi pri Calvinu Kleinu so podlegli 'obvezni' turkizni. Foto: EPA
Tudi pri Calvinu Kleinu so podlegli 'obvezni' turkizni. Foto: EPA

Donatella Versace je manekene oblekla v "retro" slogu - takšne so bile že pričeske. Nosili so ozke jopiče in kratke hlače, oblečeni (sem ter tja tudi razgaljeni) so bili v črno-belem "rokabilijevskem" slogu.

Dolce & Gabbana "po sicilijansko"
A večino pozornosti sta pritegnila Dolce & Gabbana: 20-letnico sodelovanja sta okronala z živo spremljavo pevke Annie Lennox, v prvih vrstah na reviji pa sta sedela filmska zvezdnika Morgan Freman in Matthew McConaughey.

"Sicilijanska čutnost" je bila tema revije, s katero sta se Stefano Gabbana in Domenico Dolce poklonila Dolcejevemu rojstnemu kraju. Kolekcija je imela pridih "južnjaškega moškega". Zapoved: lahka svila v kombinaciji z grobimi tkaninami in obvezen džins.

Velike torbe tudi za moške
Zapoved naslednjega poletja pa bodo tudi sandali z dodatki vrvi ali pletenega usnja, moški se bodo za na plažo lahko okitili tudi z velikimi torbami in vanje shranili kopalne potrebščine. Obvezne bodo bombažne majice in srajce v kombinaciji s črtastimi boksericami, kopalnimi plašči in pižamami. Tu so še resice - tako na plaščih, jopičih kot hlačah.

Po daljši odsotnosti se je vrnil Calvin Klein s klasičnimi linijami v živahnih barvah - od indigo modre do turkizne, ostal pa je zvest svoji prepoznavni sivini. Pri Burberryju so se osredotočili na usnje in semiš ozkih hlač in prefinjeno krojenih suknjičev. Predstavili pa so se tudi že Bottega Veneta, Emporio Armani, Prada, Roberto Cavalli ...

Nekaj najzanimivejših kosov iz Milana si oglejte v fotogaleriji.