Pohvale za izbiro obleke sta dobili Natalie Portman in Scarlett Johansson, izbira Mile Kunis pa je pri kritikih pustila mešane občutke. Foto: Reuters
Pohvale za izbiro obleke sta dobili Natalie Portman in Scarlett Johansson, izbira Mile Kunis pa je pri kritikih pustila mešane občutke. Foto: Reuters

ljubiteljev lepih oblek pa so bile uprte v rdečo preprogo, po kateri so paradirale zvezdnice.

Letošnja rdeča preproga je bila v znamenju svetlih, skoraj belih oblek in kričeče rdečih, v kateri je blestela tudi ena najlepše oblečenih na letošjih oskarjih, Sandra Bullock. Bele obleke ali obleke v beli podobnih odtenkih so si med drugim izbrale Melissa Leo, Celine Dion, Nicole Kidman in Gwyneth Paltrow - slednja si je za izbiro prislužila same pohvale, pri preostalih omenjenih pa so mnenja deljena.

Halle Berry in Hillary Swank sta se letos odločili za frfotajoči pernati kreaciji, ki nista ravno najboljša izbira, Cate Blachett pa je izbrala nežno rožnato obleko, pošito z vezeninami - te so bile na hrbtu kričeče rumene barve -, glede katere se kritiki sploh ne morejo zediniti.

V temnordeči kreaciji je komaj en mesec po porodu blestela Penelope Cruz, v vijoličastem pa je zavist vzbujala (za zdaj še noseča) dobitnica oskarja Natalie Portman. Nežno vijoličasta obleka Mile Kunis bi bila verjetno primernejša za maturantski ples kot pa za sprehod bo rdeči preprogi.

Na splošno letošnja rdeča preproga ni ponudila kreacije, ki bi nam v mislih ostala še nekaj let. Nekaj fotoutrinkov si lahko ogledate v galeriji spodaj.