Carine Roitfeld je bila več let urednica francoske različice revije Vogue. Foto: EPA
Carine Roitfeld je bila več let urednica francoske različice revije Vogue. Foto: EPA

"Je babica, modna urednica, legenda modne industrije in po našem mnenju najbolje oblečena ženska leta 2013," so zapisali pri Telegraphu. Čeprav Roitfeld ni privrženka drznih kreacij in raje prisega na klasično kombinacijo visokih pet in krila kroja svinčnik, ji vedno uspe blesteti, so še dodali.

Na seznam so sicer uvrstili številne domače zvezdnice, zanimivo pa se med njimi ni znašla vojvodinja Cambriška. Na drugem mestu je britanska voditeljica in manekenka Alexa Chung, ki je videti odlično tako v oprijetih kavbojkah in usnjeni jakni kot v Chanelovi obleki. Na tretje mesto pa so uvrstili barbadoško pevko Rihanno, ki je lani osvojila prvo mesto. "Je individualen stil in ni je strah tvegati, zato jo častimo," so komentirali pri Telegraphu.

Pri Telegraphu so ocenjevali tako garderobe, ki so jih zvezdnice izbrale za rdeče preproge in galaprireditve, kot tudi tiste obleke, v katerih so zvezdnice ujeli na letališčih, med nakupovanjem ali na sprehodu po mestu. Prepričale so jih tudi manekenki Miranda Kerr in Taylor Tomasi Hill, dvojčici Olsen, modne oblikovalke Victoria Beckham, Jenna Lyons in Stella McCartney, modna novinarka Miroslava Duma, režiserka Sofia Coppola ter igralke Carey Mulligan, Kerry Washington, Gwyneth Paltrow, Diane Kruger, Julianne Moore, Cate Blanchett, Rooney Mara, Michelle Williams in Kate Bosworth.