Najlepša je po mnenju spletnega portala InStyle obleka Renne Zellweger, ki jo je nosila na podelitvi najprestižnejših filmskih nagrad pred šestimi leti. Foto:
Najlepša je po mnenju spletnega portala InStyle obleka Renne Zellweger, ki jo je nosila na podelitvi najprestižnejših filmskih nagrad pred šestimi leti. Foto:

Podelitev oskarjev je tudi poseben modni dogodek. Slavni se na rdeči preprogi fotografskim bliskavicam nastavljajo v modnih stvaritvah najslavnejših modnih kreatorjev. Pred skorajšnjo podelitvijo so pri InStylu naredili lestvico desetih najlepših oblek, v katerih so se zvezdnice do zdaj pojavile na največjem dogodku filmskega sveta.

Vseh deset oblek se ponaša tudi s priznanimi imeni iz modnega sveta. Prvo mesto so pri reviji prisodili obleki Renee Zellweger, sledijo pa toalete Penelope Cruz, Anne Hathaway, Jennifer Garner, Marion Cotillard, Kate Hudson, Gwyneth Paltrow, Charlize Theron, Diane Lane in Nicole Kidman.

Si upate napovedati, kdo bo pobral nagrade v najuglednejših kategorijah oskarjev? Za svoje favorite lahko do 0.00 glasujete tukaj.

Renee Zellweger se je podelitve leta 2004 udeležila v obleki Caroline Herrera. Kot je takrat pojasnila Herrera, sta obleko zasnovali skupaj z Renee.
Lepa Penelope Cruz je na podelitvi leta 2008 blestela v stvaritvi Chanela. Oblikovalec Karl Lagerfeld je ob skiciranju obleke mislil le na Penelope. 'Vedel sem, da bo prava zanjo,' je povedal Lagerfeld, ki je v samo skico vložil 200 ur dela, Penelope pa je morala obleko petkrat pomeriti, da je bila popolna.
Igralka Anne Hathaway je na lanski podelitvi blestela v Armaniju. 'Anne je tako sladka. Zato sem ji oblikoval neke vrste vilinsko obleko in nikogar ni pustila ravnodušnega,' so povedali pri Armaniju.
Obleko Marion Cotillard za oskarje 2008 je kreiral Jean Paul Gaultier. 'Marion je sprva želela nekaj enostavnega, vendar sem hotel, da vsi vidijo v njej žensko, ki jo vidim jaz. Ko sem ji pokazal skice, je bila zadovoljna,' je dejal Gaultier.
Kate Hudson je za oskarje 2003 izbrala Versaceja. 'Rada imam Kate. Ona je prava Versacejeva ženska. Želela je nekaj slovesnega, a hkrati tudi preprostega. Že ob prvem pomerjanju ji je bila obleka kot ulita,' je dejala Donatella Versace.
Valentino je oblikoval toaleto, ki jo je igralka Jennifer Garner na rdeči preprogi nosila leta 2004. Mojstrovino so štirje oblikovalci izdelovali več kot 300 ur.
Pred 14 leti je na rdeči preprogi blestela Gwyneth Paltrow v obleki Calvina Kleina. 'Ljubim neko čustveno preprostost, ki naju z Gwyneth druži. Oglasila se je pri meni in sama izbrala material za obleko. Nato sva se še dvakrat srečala in stvar je bila končana,' je dejal Klein.
Pred 10 leti je največ pogledov na rdeči preprogi pritegnila lepa Charlize Theron, ki je izbrala kreacijo Vere Wang.'Gol hrbet je veliko bolj seksi kot dekolte. Obleka je ravnega kroja in odlično pade ob njenem popolnem telesu,' je dejala Wangova.
Diane Lane je leta 2003 izbrala obleko s podpisom Oscarja de la Rente. 'Zamisel za obleko sem dobil z združitvijo dveh drugih. Zamisel je očitno uspela, saj še sedem let pozneje vsi govorijo o tej obleki in Dianini lepoti,' pravi Oscar de la Renta.
Igralka Nicole Kidman je na podelitvi leta 1997 blestela v Diorjevi kreaciji. 'Takrat sem bil še novinec pri Diorju. Nicole je prišla in verjela vame ter mojemu izboru. Videti je bila čudovito in tudi po toliko letih izžareva brezčasno eleganco,' je povedal John Galliano.