Wu se je pri oblikovanju vrnil k svojim kitajskim koreninam. Foto: EPA
Wu se je pri oblikovanju vrnil k svojim kitajskim koreninam. Foto: EPA

29-letni Wu, ki se je rodil v Tajvanu in odraščal v Severni Ameriki, je v novi kolekciji pokazal svoje naraščajoče zanimanje za kitajske korenine, pika na i pa je bil še pridih Marlene Dietrich v Shanghai Expressu, navdih pa je našel v Aziji, kamor se ga je tudi odpravil iskat.

"Dolgo časa nisem bil v svoji domovini, nato pa me je oče odpeljal tja, kjer sem si ogledal tudi razstavo o vojščakih kitajske dinastije Čing, ki me je povsem prevzela in zato se mi je zdelo pomembno, da se tudi pri oblikovanju vrnem k svojim koreninam," je povedal v zaodrju mladi oblikovalec, ki je zaslovel z belo inavguracijsko obleko Michelle Obama.

Rezultat njegovega vračanja h koreninam: kolekcija, ki zaobjame "moj odgovor na to, kaj je kitajsko". Ko so se izza orjaških vrat orientalske palače prikazale Wujeve stvaritve, so bile takoj prepoznavno njegove telesu prilegajoče se obleke čeungsam, s poškrobljenimi polovratniki in okroglimi izrezi, v škrlatni, krvavo rdeči ali ogljeno črni barvi. Srajce s štirimi žepi se vračajo k bolj nedavni Maovi jakni, kar vse prispeva k Wujevi viziji nepremagljive bojevnice. "To so drugačne interpretacije Kitajske, vse zelo močne, zelo drzne - stkali smo jih skupaj kot nekakšno filmsko izkušnjo," je povedal.