Temnopolte lepotice se bodo po modni brvi v Dakarju sprehajale še do konca tedna. Foto: Reuters
Temnopolte lepotice se bodo po modni brvi v Dakarju sprehajale še do konca tedna. Foto: Reuters

Ime Senegala je poleg svoje nogometne reprezentance v svet ponesel tudi slavni reli Pariz-Dakar, saj je bila prav senegalska prestolnica Dakar dolga leta končna postaja dirkačev z vsega sveta, tudi našega Mirana Stanovnika. Zaradi nevarnih razmer v Mavretaniji so reli leta 2009 nato prestavili v Južno Ameriko - reli je odšel, ostal pa je dakarski teden mode, ki je prav te dni na modne brvi spet pripeljal afriške lepotice. Etnoslog, kričeče barve, bogat nakit in pisani vzorci tudi tokrat niso puščali nobenega dvoma, na kateri celini je ta dogodek.

Na Dakar Fashion Weeku 2011 se letos predstavljajo številni modni oblikovalci, največja zvezda pa je zagotovo "domačinka" Adama Amanda Ndiaye, ki se predstavlja s svojo modno znamko Adama Paris. Čeprav se je rodila v Kinšasi in je odraščala v diplomatski družini, ki se je selila po vsem svetu, ima oblikovalka senegalske korenine, zato so jo tam vzeli za svojo.

Reutersov fotograf je obiskal zakulisje modnega tedna v Dakarju in v svoj objektiv ujel sproščeno vzdušje med manekenkami, ki smo ga zajeli tudi v spodnji fotogaleriji, za nostalgike pa smo priložili še posnetek zadetka Pape Boube Diopa in nepopisno veselje Senegalcev, ki so s tem premagali takrat aktualne svetovne prvake Francoze in jim tako pomagali zagotoviti predčasno letalsko vozovnico iz Južne Koreje nazaj domov že po predtekmovanju.