Prada je na novo izumila ženstvenost, pravijo kritiki. Foto: EPA
Prada je na novo izumila ženstvenost, pravijo kritiki. Foto: EPA

"Znova iznajdena ženstvenost, prikazana v nepričakovani, a briljantni perspektivi," o najnovejši kolekciji modne hiše Prada piše Godfrey Deeny za Fashion Wire Daily in dodaja, da je to, kar je naredila Miuccia Prada (vnukinja ustanovitelja modne hiše, Maria Prade) končno nekaj drugačnega, nekaj novega, a obenem združuje strast vseh prestolnic mode - poleg Milana še New Yorka, Londona in Pariza.

O uspehu modne revije hiše Gucci smo že poročali. Prispevek lahko preberete tukaj.

Od krzna do preproste volne
Modni kritiki niso mogli prehvaliti "preprosto lepe" kolekcije - pa čeprav (ali pa prav zato, ker) v sebi združuje vse od umetnega in pravega krzna do kačje kože, od prefinjene elegance do svetlečega glamurja. Zaščitni znak kolekcije so veliki, vbočeni gumbi, napihnjena ramena, 'obtisnjeni' volneni plašči ... skratka, vsakega nekaj, združeno v čudovito celoto, piše Deeny.

"Želela sem se igrati s pravili ženskosti, z njenim kodeksom, ga uničiti in iz njega ustvariti nekaj novega," je po modni reviji pojasnila Prada in dodala, da že gleda naprej - k predstavitvi kolekcije v Parizu, ki bo, kot pravi, še bolj v znamenju ženskosti, saj bo revija potekala 6. marca, malo pred mednarodnim dnevom žensk.

Prada nekaj ur pred revijo ugotovila, da so jo okradli
Modna revija se je sicer začela z manjšo zamudo, ker je Miuccia zgroženo ugotovila, da so njene kreacije (spet) ukradli in predstavili na modni reviji ravno nekaj ur prej. A vnukinja ustanovitelja modne hiše Prada ni obupala - izprosila si je nekajurni odlog revije in na hitro spremenila kopirane dizajne.

"Kdo ve, kako jim vedno znova uspe ukrasti naše izdelke. Z digitalnimi fotoaparati je danes vse mogoče," je Prada vdana v usodo. Oblikovalka kljub vztrajnim prošnjam novinarjev, ni želela izdati, kdo jo je tokrat kopiral. Prada sicer velja za največkrat kopirano modno znamko na svetu.