Japonska supermanekenka Yuri Ebihara je že zaznamovala azijski trg, zdaj pa želi osvojiti še svetovne modne brvi. Foto: Uradna spletna stran Yuri Ebihara
Japonska supermanekenka Yuri Ebihara je že zaznamovala azijski trg, zdaj pa želi osvojiti še svetovne modne brvi. Foto: Uradna spletna stran Yuri Ebihara

Z Japonsko sem opravila. Rada bi delala z najpomembnejšimi ljudmi na svetu.

Yuri Ebihara
Yuri Ebihara
Podoba Ebi-chan v oglasu je zagotovilo za uspeh, obožujejo jo mladi fantje in dekleta po vsej Aziji. Foto: Reuters
Yuri Ebihara
Yuri je tudi igralka, ki je nastopila v več tv-nadaljevankah. Foto: Reuters

Ebihara, ki je na Japonskem znana pod vzdevkom Ebi-chan (v prevodu rakec, op. a.) velja za najbolj vročo manekenko, ki se smehlja z naslovnic japonskih revij in nastopa v tv-oglasih, izdelki, ki jim posoja obraz - od kozmetike do hitre hrane - gre na Japonskem in po vsej Aziji za med. V pogovoru za agencijo Reuters je 29-letna Ebihara povedala: "Z Japonsko sem opravila. Rada bi delala z najpomembnejšimi ljudmi na svetu."

"Doslej mi je bila dovolj 'prisrčna, luškana' podoba in to, da sem uspešnica. To sem že izkusila," je povedala pred modno revijo v Tokiu. "Zdaj pa želim prodreti v svet. Rada bi videla, kam me bo odpeljal ta izziv. Letos bom dopolnila 30 let, tako da je morda že čas, da zaplavam v mednarodne vode."

Blagovna znamka Ebi-chan
Na Japonskem je Ebihara močna blagovna znamka. Ko je leta 2005 s prhutajočimi trepalnicami nastopila v McDonaldsovi kampanji za ebi-burger, so pri tej verigi restavracij s hitro hrano v štirih tednih prodali kar 10 milijonov sendvičev z rakci. "Ko smo snemali te oglase, sem lahko izpljunila burgerje, če sem jih pojedla preveč. A že od otroških let jem hitro hrano," je razkrila Yuri.

Vzornici Kate in Gisele
Komaj 168 cm visoka lepotica drobne postave (njene mere so 82-56-84, nosi konfekcijsko številko 0) pravi, da se ne boji dolgonogih amazonk, ki pozirajo na straneh Vogua in Cosmopolitana. "Ne bi bila rada previsoka. Čisto v redu sem taka, kot sem - saj je tudi Kate Moss majhna. Všeč sta mi ona in Gisele Bündchen," je povedala japonska superzvezdnica, katere sestra dvojčica Eri se ni odločila za manekensko kariero.

"Običajno" dekle med divami
Ebihara, ki slovi po točnosti in umirjenem obnašanju, pravi, da ima tisto, kar je potrebno, da ustvari svoj pečat med modnimi divami v Parizu in New Yorku. "Mednarodne manekenke imajo zelo močne osebnosti. Morda se jim bo zdelo čudno, kaj nekdo 'običajen' kot jaz dela tam. A prostor je tudi za normalne. Postavila sem jim bom zoper. Navdušena bi bila nad tako priložnostjo. Sicer je tamkajšnji slog hoje drugačen, a vse kar rabim, je modna pista, potem pa bom že izvedla svoje."

Že kar popolna Ebihara, ki se je pred kratkim v japonskih tabloidih znašla zaradi govoric, da se bo poročila z raperjem Ilmarijem iz japonske skupine Rip Slyme, še ni zabrisala mobilnika v jezi. Na vprašanje novinarja, ali se ji ne zdi, da so tabloidni škandali skoraj nujni v povezavi s supermanekenkami, se je samo namuznila: "Sem storila kaj škandaloznega? Morda pa ..."

Nekaj oglasov in fotografij Ebi-chan si oglejte v galeriji spodaj.

Z Japonsko sem opravila. Rada bi delala z najpomembnejšimi ljudmi na svetu.

Yuri Ebihara