Lottie Moss se je na testnem fotografiranju odlično odrezala. Foto: Youtube
Lottie Moss se je na testnem fotografiranju odlično odrezala. Foto: Youtube
Lottie (v zadnji vrsti) je bila družica na Katini julijski poroki z rockerjem Jamiejem Hincem v grofiji Gloucesterhire. Foto: EPA
Tudi Lottiejina starejša sestra Kate je začela zgodaj - odkrili so jo pri 14, pri 19 pa je že razburjala javnost s precej drznimi kampanjami za Calvin Klein. Foto: EPA

Lottie je javnost prvič opazila letos poleti na poročnih fotografijah Kate Moss in Jamieja Hincea.
Lottie je bila ena izmed 15 sestrinih družic, po tem prvem 'javnem nastopu' pa so manekenske agencije pohitele, da bi podpisale pogodbo z dekletom, ki jih je navdušilo s svojo porcelanasto kožo, svetlimi lasmi in ličnicami.

Le nekaj mesecev po poroki je vzhajajoča modna fotografinja Andrea Carter-Bowman fotografirala najstnico za testno snemanje Storm Model Managementa, iste agencije, ki je po naključju odkrila Kate na newyorškem letališču John F. Kennedy, ko je bila ta stara 14.

Dobre gene, fotogeničnost in prepoznavno šobico ima družina Moss očitno v krvi, čeprav ob ogledu spodnjih slik ne bi pomislili, da je Lottie tako mlada.
"Še vedno je vse v začetni fazi," je Pete Moss, Lottiejin in Katin oče, povedal za Daily Mail. "Stormu, Katinemu agentu, se je zdelo vredno z Lottie posneti poskusno serijo, da vidijo, kako bi izpadlo. Krasno se je imela in zdi se, da je vse skupaj izpadlo precej v redu, tako da smo za zdaj vsi zadovoljni. Bo pa to zelo strogo nadzorovano, saj še ni stara 14."
Fotografi že čakajo
Moss je še pojasnil, da bi morali mladi, glede na gospodarsko stanje in vse višje stroške višje izobrazbe, kar se da izkoristiti priložnosti, ki se jim ponudijo: "Moraš izkoristiti priložnosti, ki ti pridejo na pot, ne? Če se stvari za Lottie izidejo in dobi kak posel, bi ji to lahko pomagalo v prihodnosti. Vse težje je dobiti službo, študirati na univerzi."

Lottie je za njen prvi manekenski portfolio fotografirala Carter-Bowmanova, ki slovi po tem, da zna sprostiti začetnice, a za naslednje snemanje naj bi se že javil sloviti Mario Testino - eden najljubših Katinih fotografov.

Lepi obeti
Če je Lottie vsaj pol tako dobra kot njena sestra (prve fotografije nedvomno obetajo), se dekletu obeta zelo dolga in uspešna manekenska kariera.

Pri modni bibliji Vogue so tako zapisali, da Lottie "že kaže znake, da bo šla po sestrinih stopinjah", Carole White, ustanoviteljica agencije Premier Models, ki je odkrila Naomi Campbell, je dejala: "Lottie je videti prelepa in sveža - videz prave angleške vrtnice."

Modna strokovnjakinja Karen Kay pa meni, da je klasična lepota najstnice zelo "zdaj": "Celo znamenje tipa Cindy Crawford ima na bradi. Popoln paket je. Če bo igrala na prave karte, bi lahko zasenčila Kate."
Lottie je sicer že model za vintage obleke butika Peter and Inger v Zahodnem Sussexu.