Za modno hišo Nina Ricci je oblačila oblikoval britanski oblikovalec Peter Copping. Foto: Reuters
Za modno hišo Nina Ricci je oblačila oblikoval britanski oblikovalec Peter Copping. Foto: Reuters

Pariški teden mode se v polnem teku nadaljuje. V devetih dneh bo svoje kolekcije predstavilo 89 oblikovalcev, med njimi tudi največja oblikovalska imena.

Svojo razkošno kolekcijo je predstavila tudi modna hiša Balmain, ki velja za eno najdražjih (za jakno iz džinsa boste odšteli približno 4.000 evrov). Ultrakratke oblekice, plašči in hlače, ki so jih na sebi med drugim nosile najbolj iskane manekenke današnjega časa, tudi Sasha Pivovarova in Natasha Poly, so izdelani iz dragocenega materiala. Balmainova oblačila bodo dostopna le redkim, in sicer tako zaradi cene kot zaradi konfekcijskih številk. Kot je znano, oblikovalec Christophe Decarnin ne oblikuje oblačil za dekleta z "oblinami" (samo do konfekcijske številke 36).

Nina Ricci z novim oblikovalcem
Prav tako je razkošna kolekcija modne hiše Nina Ricci pritegnila veliko pozornosti zaradi oblikovalca Petra Coppinga. Nekdanja desna roka Marca Jacobsa je v modni hiši Nina Ricci vse od lanskega leta, na pariških modnih pistah pa je predstavil svojo prvo samostojno kolekcijo za omenjeno podjetje. Coppinove kreacije so ženstvene, romantične in z veliko detajli ter zelo nosljive in elegantne.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate modne smernice za jesen in zimo 2010/2011, ki nam jih priporočajo modna hiša Balmain, Nina Ricci, Issey Miyake in Manish Arora.