Na modni brvi je žensko kolekcijo oblačil zaznamovala nevtralna barva z živahnimi podtoni in etnično navdahnjenimi vzorci. Prevladujejo nabrane tkanine, v katerih je čutiti izrazit beneški navdih. Foto: Samo Vidic
Na modni brvi je žensko kolekcijo oblačil zaznamovala nevtralna barva z živahnimi podtoni in etnično navdahnjenimi vzorci. Prevladujejo nabrane tkanine, v katerih je čutiti izrazit beneški navdih. Foto: Samo Vidic
Adolfo Dominguez v družbi manekenke Iryne Osypenko. Foto: Tadej Bernik

Nova kolekcija pomlad/poletje nadaljuje zgodbo blagovne znamke z umirjenimi, enostavnimi linijami in uglajeno eleganco, v kateri je čutiti navdih španske mode. Opazen je razvoj pri rabi ekousnja, ki je v veliki meri uporabljen pri jaknah.

Kakšen je "Dominguezov" moški?
Tudi za moška oblačila je nevtralna barva osnovno vodilo nove kolekcije. Večkrat se nevtralne barve mešajo z morskimi, pogosto uporabljena je bleščeče črna.

Plašči z bodicami, jakne z zaplatami na komolcih, nabrane hlače in rustikalni puloverji iz alpake odlikujejo moškega, oblečenega v znamko Adolfo Dominguez.

Prva trgovina v Sloveniji
Nova kolekcija je že na voljo v trgovinah Adolfo Dominguez v 19 državah, tudi v prvi trgovini znamke v Sloveniji, ki je svoja vrata odprla ob koncu poletja. Ustanovitelj in lastnik blagovne znamke je odprtje nove trgovine in vstop na slovenski modni trg okronal te dni z modno revijo v Vili Bled, kjer je predstavil novo kolekcijo moških in ženskih oblačil za pomlad in poletje 2010.

Dominguezovo kolekcijo zaznamujejo nabrane tkanine v nevtralnih, zemeljskih barvah gladkih materialov, ki ustvarjajo preprosto, a večno uglajeno eleganco, značilno za blagovno znamko Adolfo Dominguez, so zapisali predstavniki uvoznika.

Začetnik nove generacije španske mode
Adolfo Dominguez se je rodil 14. maja 1950 v Ourenseju v Galiciji. Študiral je oblikovanje in kinematografijo v Parizu, nato pa se je izpopolnjeval še v Londonu. Na začetku 70. let je prevzel vodenje očetovega modnega butika v rodnem kraju, nato pa razvijal lastne kreacije in svoje delo predstavil leta 1981 v Madridu. Postal je prvi španski oblikovalec z butikom svoje lastne blagovne znamke v španski prestolnici, svoj modni imperij pa je kmalu razširil po vsej državi in pozneje tudi v tujini.

Dominguezov slog poznavalci opisujejo kot urban, funkcionalen, sproščen in udoben, saj oblikovalec prisega na ohlapne kroje iz naravnih tkanin. Ena njegovih glavnih tržnih potez je bila ta, da svojih izdelkov ne prodaja v trgovinah z več blagovnimi znamkami in meri na izbranega kupca. Dominguez velja za enega prvih oblikovalcev, ki so v špansko modo vcepili svež pristop in spodbudili novo generacijo španske mode.

Nekaj utrinkov z modne revije na Bledu, ki jo je povezovala slovenska modna poznavalka Lorella Flego, si oglejte v fotogaleriji spodaj.