Moška obleka na ženski deluje samozavestno, hkrati pa seksi. Foto: EPA
Moška obleka na ženski deluje samozavestno, hkrati pa seksi. Foto: EPA
Agrumi na oblekah so navdušili petične goste na reviji. Foto: EPA

Manekenke so se mimo Stellinega očeta, nekdanjega Beatla Paula McCartneyja, po modni brvi sprehajale tudi v jopičih iz satena brez rokavov in visoko razklanih krilih. "Tako imenitno je, tako briljantno ... tako ponosen sem," je McCartney povedal po reviji, ki je bila pod ukrivljeno kupolo Opere Garnier v središču Parisa.

Modni kritiki pa ugotavljajo, da je McCartneyjeva zadnja v vrsti oblikovalcev, ki jih je zajela "YSL-vročica". Ikonični modni guru je, po videnem sodeč, za naslednjo pomlad in poletje navdahnil tudi Marca Jacobsa v bolj živahnih barvah in Givenchyjeve črno-bele dvodelne obleke.

Saint Laurent spremenil žensko modo
Stilistična prisotnost Saint Laurenta na modnih brveh gre vzporedno s serijo retrospektvnih razstav o življenju in delu pokojnega francoskega modnega oblikovalca in novega filma o njegovi dolgoletni ljubezni do Pierra Berga, s katerim sta bila tudi poslovna partnerja.

Saint Laurent, ki je umrl pred dvema letoma, velja za modnega oblikovalca, ki je spremenil način oblačenja žensk - nadel jim je hlače tako za podnevi kot za zvečer, safari jopiče in "le smoking" v slogu moških smokingov.

Beth Ditto obsedena z limonami
Nova kolekcija McCartneyjeva vključuje tudi (pre)velike srajce iz džinsa in celotne oprave iz tega materiala, pa tudi obleke z velikimi potiski agrumov, ki so navdušili izbrane goste v prvih vrstah. "Navdušena sem. Vse, kar bom rekla, je: limone! Moj najljubši potisk, kar se sadja tiče. Obsedena sem z limonami", je povedala "baročna" pevka skupine Gossip Beth Ditto, ki je odprla in zaprla revijo Jeana Paula Gaultiera.

Stella McCartney ustvarja pod okriljem skupine Gucci, ki je v lasti konglomerata PPR. Vodi ga Francois-Henri Pinault, ki se je skupaj s slavno soprogo Salmo Hayek udeležil tudi Stelline revije.