Yuima Nakazato je eden izmed najprepoznavnejših japonskih modnih oblikovalcev. Foto: Reuters
Yuima Nakazato je eden izmed najprepoznavnejših japonskih modnih oblikovalcev. Foto: Reuters

Elie Saab je svojo kolekcijo poimenoval Impresije New Yorka in v kose vtkal newyorško eleganco. Moda tako predstavlja visoke stolpnice in ljudi, ki so veliko jabolko naredili to, kar je danes. Med drugim se dotakne tudi Cecila Beatona in F. Scotta Fitzgeralda.

Manekenke so se po sprehodile tudi v kreacijah Chanela, Alme Jodorowsky, Diora, Versaceja in drugih velikih oblikovalcev. Pri Chanelu so se tokrat odločili za prav posebno postavitev. Modna steza je bila namreč sredi šivalnice, s tem pa so želeli pokazati, kaj vse je potrebno, da se ustvari modna revija.

Na letošnjem tednu mode niso manjkali niti mnogi sveži obrazi - Giles Deason, Iris van Herpen, J. Mendel in Alberta Ferretti so predstavili novo skupino znamk, ki so se ali močno odmaknile od tradicije ali pa se ji v celoti podredile.

Pariški praznik visoke mode se je končal z revijo modne hiše Valentino, ki sta jo še zadnjič ustvarila Pierpaolo Piccioli in Maria Grazia Chiuri. Po 25 letih skupnega sodelovanja bo Piccioli postal kreativni direktor modne hiše, Chiouri pa se bo posvetila novim kariernim priložnostim.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.