Svetovne zvezde, v sodelovanju s švedsko modno znamko H&M, so postale del humanitarne akcije Fashion Against AIDS. Foto:
Svetovne zvezde, v sodelovanju s švedsko modno znamko H&M, so postale del humanitarne akcije Fashion Against AIDS. Foto:

Zvezde so v okviru kampanje oblikovale majice in druga oblačila, prek katerih pozivajo ljudi k seksu z zaščito in opozarjajo na širjenje aidsa med mladimi. "Dekleta želijo le varen seks (Girls just wanna have safe sex)", je napis na majici, ki ga je oblikovala glasbena ikona Cyndi Lauper. Pri napisu se je naslonila na svoj veliki glasbeni hit Girls Just Wanna Have Fun.

Zvezde so med drugim tudi pozirale v svojih izdelkih, Dita Von Teese se je tako oblekla v svojo majico, na kateri je prikazan ženski obraz, poleg tega pa je oblekla mrežaste najlonke in rokavice. Pevka Katy Perry je oblikovala zanimiv bodi, na katerem so narisani notranji organi in srce, ki se smeje, Roisin Murphy je na svojo majico natisnila napis "Zaščita je moč", medtem ko pevka Estelle na svoji majici sporoča: "Življenje je prekratko ... seksajte ... in pazite!"

Zbirka bo dostopna v trgovinah H&M vse od 28. maja, 25 odstotkov od prodaje artiklov pa bodo podarili različnim organizacijam, ki se bojujejo proti smrtonostni bolezni.

D. S.