Danes so na sporedu zabavne zamenjave, kjer boste lahko svoja oblačila zamenjali z oblačili drugih. Foto: Ana Hribar in VintageVikend
Danes so na sporedu zabavne zamenjave, kjer boste lahko svoja oblačila zamenjali z oblačili drugih. Foto: Ana Hribar in VintageVikend

V Cafe Metropolu v Ljubljani sej je prvi dan odprla fotografska razstava mladega obetavnega fotografa Anžeta Vrabla, ves čas pa so se med obiskovalci sprehajala mična dekleta oblečena v izbrane kose iz prodajne kolekcije.

Pogovor s Tjašo Gračner, eno izmed organizatork dogodka.

Veliko deklet se je s pomočjo vizažistke in neumornega frizerja Vilija Kodermana za en večer spremenilo v dive iz starejših časov. Za filmske sladokusce so v Kiberpipi poskrbeli za dva filma, in sicer za Charade z Audrey Hepburn in Careyem Grantom v glavnih vlogah, po njem pa je sledila bizarna grozljivka iz šestdesetih z naslovom Bloody Pit of Horror.

Organizatorji zagotavljajo, da bo veselo tudi danes in jutri. Ob 19. uri lahko pod taktirko Fashion.si Chick Boutique izmenjate oblačila, ki so vam iz tega ali drugačnega razloga obvisela v omari, z oblačili drugih obiskovalcev zabavnih zamenjav. Dogodek bo potekal v Kiberpipi, za vzdušje pa bo poskrbel Fashion.si DJ. V Cafe Metropolu bodo od 16. ure dalje polno založene stojnice, na katerih bodo, kot zagotavljajo organizatorji, vsak dan sveži kosi.

Vintage Vikend se bo odvijal še jutri, ko organizatorji obljubljajo zabavo presenečenja.
V Sloveniji je tovrstna ponudba sicer še skromna in jo pogosto spremlja negativen prizvok, vendar so dekleta, ki so idejo oživila, po lepem odzivu dobile vtis, da se stvari počasi spreminjajo. S tem so dobile večji zagon za nadaljevanje s tovrstnim delom, tako da lahko v prihodnje pričakujemo še kakšen podoben dogodek.