Juliana Awada je žena 53. predsednika Argentine. Njen oče prihaja iz Libanona, mama pa iz Sirije. Foto: EPA/Reuters
Juliana Awada je žena 53. predsednika Argentine. Njen oče prihaja iz Libanona, mama pa iz Sirije. Foto: EPA/Reuters
Michelle ali Juliana? Katera ima več modnega sloga? Foto: EPA/Reuters

Prva dama Argentine se je znova znašla v središču svetovne javnosti v teh dneh, ko sta se v Argentini mudila predsednik ZDA Barack Obama in njegova žena Michelle Obama.

Juliana je s svojim modnim izborom navdušila na galasprejemu, uspelo pa ji je zasenčiti celo Michelle, ki velja za prvo damo z najboljšim slogom oblačenja. 41-letna Argentinka je za dnevno druženje izbrala belo kombinacijo oblačil, za večer pa je izbrala obleko sivo-modre barve, ki jo krasi čipka.

Ameriški Vogue je Juliano imenoval za sodobno Jackie Kennedy Onassis, ki je bila prava modna ikona, njen slog pa je označil za prefinjeno eleganten. Modna biblija je Juliano celo uvrstila na seznam najbolje oblečenih žensk v letu 2016.

Juliani moda sicer ni neznanka, saj je, vse odkar je končala študij na Oxfordu - študirala je angleški jezik -, delala v družinskem tekstilnem podjetju Awada. Tam tudi danes pomaga 79-letni materi, kolikor ji čas dopušča.

Mauricio je ljubezen življenja
57-letni Mauricio Macri in 16 let mlajša Juliana Awada sta se spoznala v fitnescentru leta 2009, poročila sta se leta 2010, leta 2011 pa se jima je rodila hčerka Antonia.

Kot je Juliana povedala v enem izmed intervjujev, je hitro dojela, da je Mauricio ljubezen njenega življenja, na vprašanje enega izmed argentinskih novinarjev, kako se predsednik znajde v postelji, pa je hudomušno odgovorila: "Ali ne vidite, kako sem srečna?" Mauricio je leta 2013 prav tako brez dlake na jeziku povedal, da je njegova žena nenasitna v postelji. To je tretji zakon za Mauricia in drugi za Juliano.

Juliana je med predsedniško kampanjo navdušila tako z elegantnimi hlačnimi kostumi kot tudi s pleteninami, ozkimi kavbojkami in oblekami, nekaj njenih modnih kombinacij pa si lahko pogledate spodaj.