Laverne Cox je požela ovacije v dvorani. Foto: EPA/Reuters
Laverne Cox je požela ovacije v dvorani. Foto: EPA/Reuters
Barbara Eden in Rosie O'Donnell
Barbara Eden in Rosie O'Donnell v zaodrju. Foto: EPA/Reuters

Komičarka in televizijska voditeljica Rosie O'Donnell je le nekaj ur po tem, ko je končala snemanje priljubljene pogovorne oddaje The View, tam se je pojavila zadnjič, saj voditeljsko vlogo zapušča zaradi osebnih razlogov, skočila na drug konec New Yorka na dogodek, na katerem je do zdaj nismo prav pogosto videli - na newyorški teden mode. O'Donnellova je kljub težkemu obdobju, ki ga preživlja, ločuje se od partnerice, ostala je sama s petimi otroki, sprejela vabilo organizatorjev dobrodelne modne revije, na kateri se slavni obrazi sprehodijo po modni pisti v rdečih večernih toaletah.

Rosie se ni preizkusila v manekenski vlogi, pripadla ji je vloga povezovalke dogodka, komičarka pa je s svojimi šalami kar se da najbolje skušala popestriti modno-dobrodelni dogodek.

Okoli 20 bolj ali manj znanih obrazov se je sprehodilo po modni brvi, največ ovacij je pobrala 83-letna igralka Barbara Eden, zvezdnica serije iz 60. I Dream of Jeannie, ki je imela oblečeno čipkasto obleko oblikovalke Carmen Marc Valvo. Navdušenje je požela tudi transseksualna igralka Laverne Cox, zvezdnica serije Orange is the New Black, ki se je na pisti celo zavrtela v obleki Donne Karan, mehiška igralka Thalia je oblekla obleko iz svoje linije oblačil, v obleki Tamare Mellon se je sprehodila pevka Alexa Ray Joel, hčerka legendarne manekenke Christie Brinkley ... Modno revijo je sklenil nastop skupine Fifth Harmony.

Na tradicionalni dobrodelni modni reviji ameriškega narodnega inštituta za raziskovanje srčnih, pljučnih in krvnih bolezni v New Yorku se običajno ne predstavijo manekenke, tokrat je svet mode zastopala le ruska manekenka Irina Pantaeva, ampak znana dekleta z drugih področij.