Noge, ki so prej hodile po modnih stezah, zdaj pa po rdečih preprogah. Lastnica: Carla Bruni, seveda. Foto: EPA
Noge, ki so prej hodile po modnih stezah, zdaj pa po rdečih preprogah. Lastnica: Carla Bruni, seveda. Foto: EPA

Potem ko smo na MMC-ju objavili modni "razvoj" Urške Bačovnik, zaročenke slovenskega premierja Janeza Janše, smo tokrat pokukali še "čez planke" in zbrali nekaj fotografij žensk, ki svoje može spremljajo na najvišjih političnih dogodkih ali pa so kar same na visokem položaju.

Za podobo prvih dam ali političark po navadi skrbijo njihovi stilisti, ki pazijo, da si dame ne privoščijo nobenih "kiksov", ki bi lahko predstavljali sramoto za vso državo.

Morda najvplivnejša političarka ta hip, nemška kanclerka Angela Merkel, prisega na zelo podobna, ponavljajoča se oblačila - največkrat črne hlače, na vrhu pa (precej širok) suknjič v klasičnem kroju, pod katerim je - da bo zares prekrit vsak delček kože, še enobarvna majica. Edini "presežek" si je Merklova privoščila na odprtju nove opere v Oslu aprila letos, ko je navdušila z globokim dekoltejem.

Na očeh modnih kritikov je neprenehoma tudi francoska prva dama Carla Bruni. Njene fotografije in fotografije nekaterih drugih dam si oglejte v galeriji.

A. P.