Beyonce je svoje slavne obline tokrat razkazovala v prosojni toaleti ateljeja visoke mode Givenchy. Z istega naslova so prišle tudi obleke oskarjevk Jessice Chastain in Julianne Moore, pa njune mlajše kolegice Amande Seyfried. Foto: Reuters
Beyonce je svoje slavne obline tokrat razkazovala v prosojni toaleti ateljeja visoke mode Givenchy. Z istega naslova so prišle tudi obleke oskarjevk Jessice Chastain in Julianne Moore, pa njune mlajše kolegice Amande Seyfried. Foto: Reuters
Rihanni je misija pritegniti največ pozornosti na preprogi vsekakor uspela. Foto: Reuters
Sogostiteljica večera Jennifer Lawrence ostaja Diorjevo dekle: tokrat so posebej zanjo priredili sicer kratko obleko iz aktualne kolekcije visoke mode. Modni poznavalci niso bili navdušeni nad opravo. Foto: EPA

meji bizarnega ...

Tokratni galadogodek Kostumskega inštituta, ki v newyorškem Metropolitanskem muzeju deluje pod taktirko razvpite modne urednice Anne Wintour, je minil v znamenju Kitajske, saj je bila zvezdniška rdeča preproga pravzaprav uvod v odprtje razstave China: Through the Looking Glass (Kitajska: Skozi zrcalo), ki bo javnosti na ogled do 16. avgusta in raziskuje vpliv kitajske estetike na zahodnjaško modo.

Kitajski tematiki ustrezno se je po rdeči preprogi sprehodila cela četica slavnih kitajskih lepotic. Namenili jim bomo posebno fotogalerijo.

Oblačilna zapoved dogodka, na katerem je bila sogostiteljica Wintourjeve mlada filmska zvezdnica Jennifer Lawrence, so bila "kitajska šepetanja". Nekateri povabljenci so se je držali bolj, drugi manj zvesto (in/ali uspešno), saj smo videli kar nekaj oprav, ki bi jih težko uvrstili kam drugam kot v kitajski cirkus, modni atelje zvenečega imena gor ali dol (tri besede: Sarah Jessica Parker!).

V spodnji galeriji vam predstavljamo nekaj utrinkov z dogodka, ki med modno srenjo velja za najbolj bleščečega, vabila zanj pa za najbolj zaželena. Vsako izmed slavnih oblikovalskih imen si za to priložnost izbere vsaj eno zvezdniško muzo, ki ji potem ustvari opravo po meri. Naslov za izbiro najdrznejše kreacije večera gre gotovo Rihanni, ki jo je oblekla kitajska mojstrica visoke mode Guo Pei: v Met je barbadoška popdiva prišla v dramatičnem rumenem ogrinjalu s krzneno obrobo in vezenim okrasjem, zaradi katerega se po preprogi (kaj šele po stopnicah!) v Louboutinovih petah ni mogla premikati brez pomočnikov.

Kim Kardashian West je svojemu seksi slogu, s katerim vedno poudari obline, zvesta ostala v kreaciji znamke Roberto Cavalli, še ena lastnica slavne zadnjice Jennifer Lopez pa se je prepustila ateljeju visoke mode Versace. Lady Gaga je pozornost pritegnila v razkošni kreaciji Balenciaga, ki je seveda nastala pod kreativnim vodenjem Alexandra Wanga. Slednji je pod okriljem lastne znamke oblekel tudi najstniško vzornico Miley Cyrus in njeno prijateljico Zoe Kravitz.