Seksapilna zvezdnica serije Mad Men Christina Hendricks v viola toaleti, ki poudarja njene obline. Foto: Reuters
Seksapilna zvezdnica serije Mad Men Christina Hendricks v viola toaleti, ki poudarja njene obline. Foto: Reuters
Kevin Bacon in Kyra Sedgwick - eden najbolj trdnih zakonov Hollywooda. In vedno modno neoporečna. Foto: Reuters/EPA
Sofia Vergara je sijala - dobesedno. Foto: BoBo

Barve? Od bele in bež do rdeče in mornarsko modre. Največ so se tuji modni poznavalci razpisali o zvezdnici zmagovalne TV-drame Mad Men January Jones, ki je posegla po drzni, električno modri Versacejevi kreaciji. Toaleta s korzetnima spiralama in asimetričnim krilom je bila videti ... zakomplicirana. Mnenja o njej pa so različna.
Po modri je posegla tudi zvezda TV-muzikala Lea Michele, ki je na rdečo preprogo prinesla kanček glamurja starega Hollywooda v svoji čudoviti kreaciji Oscarja de la Rente brez rokavov in volančasto nabranim robom. Kim Kardashian v beli je zastopala drugo veliko smer: starogrški slog Marchese z izrezom, bogato dekoriranim z dragulji in zlatim vezenjem.

Čipke spet "in"
Veteranska zvezda serije Nevarna igra (Damages) Glenn Close je bila elegantna v zelenem, vedno všečno opravljena zvezdnica serije Policistka na vrhu (The Closer) Kyra Sedgwick, pa je svoj emmy sprejela v vinsko rdeči telirani obleki.

Sofia Vergara iz Moderne družine se je po preprogi sprehodila v rumeni toaleti brez rokavov, po celi dolžini prešiti s kristalčki in bleščicami. Dianna Agron (Glee) je bila ena od tistih, ki je zastopala čipkasti trend s svojo črno-bež carolino herrero s črno pentljo na pasu.
In ni bila edina. Romantični in zelo ženski v čipkah sta bili tudi pevki Jewel in Ellie Kemper (Pisarna). Heidi Klum je tokrat požela pozornost v črni minioblekici z rozetnimi detajli.
Več je manj?
Kritiki se ne morejo zediniti glede Tine Fey (30 Rock), ki jo navadno odslovijo s tem, da se bodisi trudi preveč bodisi pa se sploh ne trudi. Tokrat jih je poskušala pridobiti na svojo stran v vezeni toaleti Oscarja de la Rente.
Nenavadno asimetrično kreacijo Yigala Azrouela, ki jo je nosila Lauren Graham (Parenthood, spomnimo pa se jo iz serije Midve z mamo) so posmehljivo označili kar za črno-bel piškotek. Precej deljena so mnenja tudi okoli kreacije Rutine Wesley (Prava kri), vpadljive visoko preklane vzorčaste ekstravagance.

Skorajda neprepoznavno elegantna je bila Kelly Osbourne v črnini (minus za "porumenelo" pričesko), Eva Longoria Parker je posegla po že preverjenem klasičnem kroju Roberta Rodrigueza prav tako v črni - in navdušila. Elegantna v črnini (nekateri bi rekli dolgočasna) je bila tudi Eddie Falco v kreaciji Bottege Venete, medtem ko je druga dobitnica emmyja, Claire Danes, spominjala na božični okrasek v svoji bleščičasti kreaciji Armani Privé.
Omeniti velja še pravkar poročeno zvezdo Prave krvi Anno Paquin, ki je rdečo preprogo popestrila z visoko modo letos preminulega modnega genijalca Alexandra McQueena.