H & M s ponosom naznanja jesensko sodelovanje s pariško oblikovalko Isabel Marant. Foto: H & M
H & M s ponosom naznanja jesensko sodelovanje s pariško oblikovalko Isabel Marant. Foto: H & M

Isabel v H & M prinaša francoski slog s kombiniranjem urbanega odnosa, boemske elegance in kančkom duha rokenrola. Za švedskega tekstilnega velika bo oblikovalka ustvarila garderobo, navdihnjeno z njenim značilnim slogom. Kolekcija bo od 14. novembra 2013 na voljo v prodajalnah po vsem svetu, v njej pa bodo predstavljena oblačila in modni dodatki za ženske ter najstnike. Isabel Marant pa bo prvič oblikovala tudi kolekcijo za moške.

"Ustvarjam nekaj resničnega, kar si ženske želijo nositi v vsakdanjem življenju, dodajam pa kanček ležernosti, ki je po mojem mnenju zelo pariška: elegantno oblačenje, ki mu ne namenjaš preveč pozornosti, vendar si še vedno videti seksi. Kolekcija je prežeta s tovrstno sproščenostjo in drznostjo. Vse lahko kombinirate tako, da sledite svojim instinktom. Moda na moj način temelji na osebnosti," je razložila Isabel.

"Veseli smo, da je Isabel Marant gostujoča oblikovalka pri H & M. Način, kako v svoje kolekcije pomeša različne elemente in pri tem ustvarja naraven in urban slog, jo naredi tako zelo sodobno. Ima neverjetno oko za etnične detajle in redko sposobnost, da zna oblikovati stvari, ki jih ljudje zares želijo nositi. Prepričani smo, da bodo kupci navdušeni nad to kolekcijo," pa je povedala kreativna svetovalka Margareta van den Bosch.

Isabel Marant, ki je bila rojena in je odrasla v Parizu, je lastna oblačila po naročilu začela izdelovati že na fakulteti. Diplomantka slavne francoske šole Studio Berçot si je pot v svet mode utrla s ponudbo nakita, nato je dodala pletenine, leta 1994 pa je uvedla po sebi imenovano kolekcijo. Danes vodi mednarodno uspešno modno hišo z verigo butikov po vsem svetu. Znana je po elegantnem pariškem slogu, mešanici boemskosti in možatega krojenja.